Oppkjøringen er i gang

I dag møtes spillerne til årets første fellestrening. De neste ukene skal de få kjørt seg med to daglige økter, og i midten av februar kommer den første treningskampen. Sesongoppkjøringen 2021 er i gang – og det er ti uker til seriestart!

Annonse:

Sirdalstur og hardkjør

– Når spillerne møter til trening venter det vanlige testregimet. Det blir blant annet et gjensyn med YOYO-testen (løpstest) oppe i Vikinghallen.

Det sier Morten Jensen om hva spillerne kan se frem til når de møter til årets første fellestrening. Sammen med Bjarte Lunde Aarsheim tar han nå fatt på sin første sesong som hovedtrener, etter tre år som assistent. Og mandag morgen starter oppkjøringen for alvor.

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen er klare for sin første sesongoppkjøring som hovedtrenere. Foto: Carina Johansen / NTB
Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen er klare for sin første sesongoppkjøring som hovedtrenere. Foto: Carina Johansen / NTB

Det er litt over én måned siden siste serierunde ble spilt. Fjorårssesongen kom sent i gang grunnet koronapandemien og ble ikke ferdigspilt før like før jul. Med andre ord er det ingen lang ferie spillerne har hatt etter det som var tidenes lengste sesong. 

Mens spillerne har vært hver for seg og hatt litt fri, har de fulgt et treningsprogram skreddersydd av fysisk trener Halvard Øen Grova, slik at de har greid å holde formen noe ved like til tross for julemat og andre fristelser. Hvor godt dette programmet har blitt fulgt, vil gi utslag på testene som skal tas – og vil igjen si noe om hvor mye tid som må gå med på den fysiske biten fremover.

– Jo bedre de har vært med programmet, jo mer fotball kan vi egentlig spille. Så slipper vi så mye fysisk, slår Jensen fast.

Som nevnt starter testingen allerede mandag. Så drar spillere og støtteapparat til fjells for en fagsamling og litt barmarkstrening i Sirdalen. Det er her trenerduoen skal preparere spillerne på hvordan Viking skal fremstå i 2021, før fotballøktene starter når laget returnerer til Stavanger.

– Det blir fokus på fag og spillestil, jobbe litt med arbeidsoppgaver. Det blir lange, tøffe dager. Så returnerer vi på torsdag og har første fotballøkt på Stadion i 11-tiden før det blir styrkeøkt klokken 14. Da er vi i gang med det vanlige regimet med to økter til dagen, forteller Jensen.

Testingen av spillerne fortsetter når de kommer hjem og inn i helgen.

Og apropos testing. Spillerne har alle blitt testet for covid-19 før de nå møtes igjen. Fremover vil de leve under det samme strenge regimet som før jul, med begrenset kontakt med andre enn nærmeste familie og lagkamerater.

COVID-19-GARANTI: Les mer om sesongkort 2021 her

Nå legges grunnlaget for sesongen 2021. Torsdag er spillerne på plass på SR-Bank Arena for å trene med ball. Foto: Carina Johansen / NTB
Nå legges grunnlaget for sesongen 2021. Torsdag er spillerne på plass på SR-Bank Arena for å trene med ball. Foto: Carina Johansen / NTB

En som ikke får være med til fjells, er Kevin Kabran. Han skrev under på en treårskontrakt med klubben fredag, men har fortsatt innreisekarantene og blir derfor ikke med til Sirdalen. Men han er klar til laget samles igjen på SR-Bank Arena.

LES MER: Kevin Kabran er klar for De mørkeblå

Treningskamper

Første treningskamp er hjemme mot Åsane lørdag 13. februar. Viking startet med kamper mot Obos-ligalag før det etter hvert blir tøffere motstand og eliteserielag som Brann, Tromsø og Haugesund står for tur.

  • Lørdag 13.2 kl. 16.00: Viking - Åsane, SR-Bank Arena
  • Lørdag 20.2 kl. 14.00: Viking - Bryne, SR-Bank Arena
  • Lørdag 27.2 kl. 18.00: Sandnes Ulf - Viking, Øster Hus Arena
  • Lørdag 6.3: Viking - Brann, SR-Bank Arena
  • Fredag 12.3: Viking - Tromsø, SR-Bank Arena
  • Lørdag 20.3 kl 16.00: Start - Viking, Sør Arena
  • Søndag 28.3 kl. 18.00: Viking - Haugesund
Mitt Post-prosjekt

 

Annonse fra Eliteserien: