Kevin Kabran er klar for De mørkeblå

Fredag ble det endelig klart at Kevin Kabran skal spille i mørkeblått de kommende årene. Svensken har signert en treårsavtale og får nummer ni på ryggen.

En spennende spiller

Kabran er Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims første signering som hovedtrenere, og Jensen sier de er svært tilfreds med å ha fått lokket svensken til Stavanger. 

– Veldig fornøyd med å få Kevin om bord. Vi får inn en spennende spiller med gode offensive kvaliteter, som har fart, er god i en mot en-situasjoner, jobber hardt og er god i presspillet. Med andre ord en som vil passe fint inn i vår spillestil og vår gruppe, forteller Jensen.

I Start har Kabran for det meste spilt på ventrekanten. Etter at Zymer Bytyqi forlot Viking er det et tomrom å fylle nettopp der. Men han er aktuell i flere offensive roller.

– Han kan egentlig konkurrere på samtlige posisjoner i angrep, påpeker Jensen, før han legger til at spilleren nok selv vil foretrekke å ligge ute til venstre.

Uforløst potensial

I 2020 sørget Kabran for tre scoringer og seks målgivende for Start i Eliteserien. Jensen sier at de mener det ligger et uforløst potensial i spilleren, som kommer til mange sjanser, men sliter litt med å omsette dem til mål.

 – Det håper vi at vi skal hjelpe ham med, sier Viking-treneren.

Kabran vil være klar når laget begynner å trene med ball på SR-Bank Arena torsdag neste uke.

Scoret på SR-Bank Arena

Kevin Kabran kommer altså fra Start. 27-åringen kom til sørlandslaget før 2018-sesongen etter storspill i Brommapojkarna, hvor vår gode venn Kjell Jonevret i sin tid kom til Viking fra.

Da Start rykket ned, gikk Kabran på lån til Elfsborg i Allsvenskan. Der spilte han vårsesongen 2019 før han returnerte til Kristiansand og var med på å rykke opp til Eliteserien med gultrøyene.

I 2020 spilte han 29 kamper, scoret tre mål og hadde seks målgivende i Eliteserien. Den ene målet kom på SR-Bank Arena.


Spilte i Nederland

Karrieren hans startet i Boo FF. Som 17-åring dro han videre til Vasalund hvor han etter hvert fikk spille svensk andredivisjon. I 2014/2015 var han i Den Bosch. Men etter én sesong i Nederland gikk han tilbake til Sverige og Vasalund.

I 2017 dro han til Brommapojkarna på nest øverste nivå i Sverige. Der imponerte han såpass at Start hentet ham til Kristiansand.

Nå er han i Viking, og vi gleder oss til å se ham i mørkeblått!

Fakta

Posisjon: Angrepsspiller
Født: 22. november 1993
Høyde: 185 cm
Draktnummer: 9
Tidigere klubber: Boo FF, Vasalunds IF, FC Den Bosch, Elfsborg, Start
Annonse fra Eliteserien: