Kevin Kabran er klar for De mørkeblå

Fredag ble det endelig klart at Kevin Kabran skal spille i mørkeblått de kommende årene. Svensken har signert en treårsavtale og får nummer ni på ryggen.

Annonse:

En spennende spiller

Kabran er Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims første signering som hovedtrenere, og Jensen sier de er svært tilfreds med å ha fått lokket svensken til Stavanger. 

– Veldig fornøyd med å få Kevin om bord. Vi får inn en spennende spiller med gode offensive kvaliteter, som har fart, er god i en mot en-situasjoner, jobber hardt og er god i presspillet. Med andre ord en som vil passe fint inn i vår spillestil og vår gruppe, forteller Jensen.

I Start har Kabran for det meste spilt på ventrekanten. Etter at Zymer Bytyqi forlot Viking er det et tomrom å fylle nettopp der. Men han er aktuell i flere offensive roller.

– Han kan egentlig konkurrere på samtlige posisjoner i angrep, påpeker Jensen, før han legger til at spilleren nok selv vil foretrekke å ligge ute til venstre.

Uforløst potensial

I 2020 sørget Kabran for tre scoringer og seks målgivende for Start i Eliteserien. Jensen sier at de mener det ligger et uforløst potensial i spilleren, som kommer til mange sjanser, men sliter litt med å omsette dem til mål.

 – Det håper vi at vi skal hjelpe ham med, sier Viking-treneren.

Kabran vil være klar når laget begynner å trene med ball på SR-Bank Arena torsdag neste uke.

Kevin Kabran på SR-Bank Arena. Her i duell med Henrik Heggheim. Foto: Carina Johansen / NTB
Kevin Kabran på SR-Bank Arena. Her i duell med Henrik Heggheim. Foto: Carina Johansen / NTB

Scoret på SR-Bank Arena

Kevin Kabran kommer altså fra Start. 27-åringen kom til sørlandslaget før 2018-sesongen etter storspill i Brommapojkarna, hvor vår gode venn Kjell Jonevret i sin tid kom til Viking fra.

Da Start rykket ned, gikk Kabran på lån til Elfsborg i Allsvenskan. Der spilte han vårsesongen 2019 før han returnerte til Kristiansand og var med på å rykke opp til Eliteserien med gultrøyene.

I 2020 spilte han 29 kamper, scoret tre mål og hadde seks målgivende i Eliteserien. Den ene målet kom på SR-Bank Arena.


Spilte i Nederland

Karrieren hans startet i Boo FF. Som 17-åring dro han videre til Vasalund hvor han etter hvert fikk spille svensk andredivisjon. I 2014/2015 var han i Den Bosch. Men etter én sesong i Nederland gikk han tilbake til Sverige og Vasalund.

I 2017 dro han til Brommapojkarna på nest øverste nivå i Sverige. Der imponerte han såpass at Start hentet ham til Kristiansand.

Nå er han i Viking, og vi gleder oss til å se ham i mørkeblått!

Fakta

Posisjon: Angrepsspiller
Født: 22. november 1993
Høyde: 185 cm
Draktnummer: 9
Tidigere klubber: Boo FF, Vasalunds IF, FC Den Bosch, Elfsborg, Start
Annonse fra Eliteserien: