Heggheim tatt ut på landslaget

Også Sondre Auklend og utleide Sebastian Sørlie Henriksen skal på samling i september.

Gjennombrudd

Henrik Heggheim har hatt litt av en sesong så langt. I juni skrev unggutten under på sin første proffkontrakt. Første dag i juli debuterte han, fra start, for A-laget i Eliteserien hjemme mot Sandefjord.

Siden har han spilt samtlige seriekamper i midtforsvaret ved siden av kaptein Viljar Helland Vevatne. Og 19-åringen har høstet mange lovord for sine prestasjoner.

For ikke lenge siden signerte han også ny langtidskontrakt med klubben, som han har vært i siden han var fem år gammel.

Nå er også turen kommet for å representere landslaget. Fredag ble det klart at Heggheim er tatt ut i G19-troppen som skal samles i Oslo i september.

– Det er gøy å ta ut både Henrik Heggheim fra Viking og Osame Sahraoui fra Vålerenga for første gang. De er to av mange unge spillere som virkelig har tatt nivået i Eliteserien i år, og som kommer til å komplementere en allerede sterk tropp på denne samlinga, sier G19-landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no

To spillere på G18

I oktober er planen at G19-landslaget skal ut i EM-kvalifisering, og i den forbindelse skulle man egentlig ha møtt Danmark under denne samlingen. Men på grunn av koronapandemien blir det heller et nasjonalt tiltak hvor laget møter Stabæk og G18-landslaget.

På G18-landslaget, som også ble tatt ut fredag, finner vi Sondre Auklend og utleide Sebastian Sørlie Henriksen. Begge har mye erfaring fra aldersbestemte landslag.

Vi gratulerer guttene våre med uttaket og ønsker lykke til!

Annonse fra Eliteserien: