Flere unggutter på utlån

Nils Vallotto, Sebastian Sørlie Henriksen og Adrian Bergersen er leid ut til 2. divisjonsklubber, mens Herman Haugen er i Obos-ligaen. I tillegg er det lagt planer for seriespill til høsten.

Får spille på høyere nivå

Forrige uke dro tre nye av klubbens spillere på utlån. Samtlige er lånt ut gjennom utlånsordningen for unge spillere. Ordningen gjør det mulig å leie ut spillere mellom 18 og 22 år også utenom overgansvinduet, og den gir anledning til å kalle dem tilbake på kort varsel.

– Dette er en flott ordning som vi benytter oss oftere og oftere av, sier utviklingsleder i Viking, Mats Ullereng.

Han forteller videre at intensjonen med disse utlånene er at spillerne skal være gode nok til å få rikelig med spilletid i klubbene de lånes ut til. Ønsket er å gi dem tøffere utfordringer enn det de kan få gjennom rekruttlaget.

– Vi mener at de har godt av å komme seg ut og tilpasse seg et høyere nivå, og en ny gruppe, for å så ta med disse referansene tilbake til vår hverdag. Nå som det ikke spilles kamper i 3. divisjon er det selvfølgelig et enda enklere valg å sende dem på lån slik at de får spilt kamper på et høyt nivå, sier han og tilføyer at denne type utlån er et ledd i utviklingen mot å bli A-lagsspillere.

Høyrebacken Nils Vallotto er leid ut til 2. divisjonsklubben Egersund og startet oppgjøret mot Levanger forrige helg. Både midstopper Sebastian Sørlie Henriksen og angriper Adrian Bergersen er leid ut til Fram Larvik, også det i 2. divisjon. Begge kom inn da Fram spilte uavgjort mot Nardo sist lørdag.

Herman Haugen dro på lån allerede i juni. Han har spilt åtte kamper for Ull/Kisa i Obos-ligaen, seks av dem fra start.

For øvrig er også Tord Johnsen Salte på utlån. Han er i Sandnes Ulf, hvor han har spilt samtlige ti seriekamper. 

Fra høyre: Utviklingsleder Mats Ullereng, Sebastian Sørlie Henriksen, Nils Vallotto, akademitrener Marius Tostrup Kloster.
Fra høyre: Utviklingsleder Mats Ullereng, Sebastian Sørlie Henriksen, Nils Vallotto, akademitrener Marius Tostrup Kloster.

Vil bli spilt kamper

Rekruttlaget/juniorlaget har så vidt begynt å spille treningskamper, etter at kamper og turneringer i barne- og ungdomsfotballen ble tillatt igjen fra 1. august. Det er likevel fortsatte uklart hvordan kamphverdagen for rekruttspillerne og de øvrige spillerne tilknyttet akademiet blir denne høsten, ettersom det er langt fra sikkert at Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) kommer i gang, og G19-NM er allerede avlyst. 

Skulle det ikke bli noe seriespill for Viking 2 gjennom Norsk Tipping-ligaen, er planen å delta i en U20-serie som administreres av NFF Rogaland.

– For resten av akademiet sitter vi i disse dager og venter på tilbakemeldinger knyttet til de nasjonale seriene. Også her har vi back up-planer dersom de opprinnelige seriestrukturene blir avlyst. Vi satser på at det blir spilt gode og spennende kamper med alle våre lag i høst, så får vi vente i spenning på hvilke format det blir på de forskjellige seriespillene, sier Ullereng. 

Annonse fra Eliteserien: