Samlet inn over en halv million

Før mandagens kamp mot Mjøndalen ble en sjekk på 550 000 kroner overrakt Kreftomsorg Rogaland. Pengene var samlet inn i forbindelse med Fibercupen, den årlige sponsorturneringen Lyse og Viking arrangerer.

For sjette året på rad ble Fibercupen, landets største sponsorturnering i fotball, arrangert fredag 27. september. Turneringen gikk av stabelen i Randaberg Arena, og 650 spillere fordelt på 64 lag deltok. 

Til slutt var det TeleComputing/Telia som fikk gleden av å løfte det etter hvert så gjeve troféet, som de også gjorde i 2016. Finalen ble spilt på SR-Bank Arena, og det utspilte seg ville jubelsecener da avgjørelsen falt.

Men den største vinneren var nok likevel kreftsaken. På vegne av Kreftomsorg Rogaland fikk Inger Marie Farbrot og Ida Usken før avspark i mandagens eliteseriekamp mot Mjøndalen overrakt en sjekk på over en halv million kroner av Fibercup-general Bjørn Ketil Birkland og leder for privatmarked i Viking, Eirik Bjørnø. Penger som har blitt samlet inn i forbindelse med turneringen.

Viking har valgt å gjøre Fibercupen til et av klubbens aller største sosiale initiativ, og legger ned mye arbeid i å gjøre turneringen så bra, og ikke minst innbringende, som overhodet mulig. Totalt har det blitt samlet inn omkring to millioner til kreftsaken på de seks årene turneringen har blitt arrangert. Det er svært mye penger.

Viking-trener Bjarne Berntsen er meget positiv til arrangementet, selv om det innebærer at han må låne bort SR-Bank Arena i noen timer.

– Det er jo et kjempegodt samarbeid mellom noen av våre store samarbeidspartnere. Når i tillegg inntekten går til kreftsaken, er det et strålende arrangement å være med på, sier han, og tilføyer at det er godt Stadion kan brukes til denne type tiltak.

For som nevnt gikk finalen på SR-Bank Arena. I regnvær, med samtlige av deltakerne fra turneringen på tribunen. Noe som skapte en fin ramme for avslutningen på nok en solid gjennomført cup. 

Helseminister Bent Høie var til stede, og fikk æren av å overrekke pokalen til vinnerlaget. Randaberg-karen skrøt av arrangementet.

– Det er veldig flott. For det første er det jo det at en skaffer penger til Kreftomsorg Rogaland, som gjør en utrolig viktig jobb for de som har kreft og deres familie. Men så gjør en jo også noe kjekt sammen. Det er jo bra både for arbeidsmiljø og for å ha det fint. Og så springer man jo litt, og det er jo bra for helsen. Så vinn, vinn, vinn, sa han.

Se video fra turneringen her:


Tidligere vinnere

  • 2018 – SR-Bank/Nordan

  • 2017 – SR-Bank/UiS Studentene

  • 2016 – Telia/TeleComputing

  • 2015 – ATEA Bryne

Annonse fra Eliteserien: