Vikings gatelag

Dette er Vikings gatelag.

Annonse:

31. mai 2014 ble den første treningen til Vikings gatefotball lag gjennomført. Viking gatefotball er et tilbud til mennesker som har eller har hatt et rusproblem. Initiativet til å starte opp med dette tilbudet kom fra Norsk Toppfotball, midler til å starte opp kom fra Helsedirektoratet.

Prosjektet har vist seg å være vellykket. Siden den spede starten, er det nå hele 12  lag som er med. Fredrikstad var det laget som var først igang, i ettertid er følgende klubber kommet til: Asker, Sandefjord, Brann, FK Haugesund, Stabæk, VIF, Viking, LSK, Start, Odd og Strømsgodset.

- Det er spennende og interessant at vi utvider samfunnsengasjementet vårt.

— Svein Fjælberg
Målet er selvsagt at alle norske toppklubber, etter hvert, skal delta i dette prosjektet.

For Vikings del har det i løpet av de to første årene nærmere 60 personer innom på treningene. Noen er svært stabile, en har vært med helt fra første treningsdag. Andre finner ut at  en trening er nok. Det er slik det kommer til å være også i fremtiden, i og med at dette er et lavterskeltilbud. Likeså viktig som treningene, er lunsjen og det sosiale samværet i et rusfritt miljø. Vi trener 2 dager i uken, på dagtid.

I Viking blir gatelagsfotballen et av de store samfunnsprosjektene i tiden som kommer. Svein Fjælberg, som er administrativ leder for A-laget i klubben, vil vri en god del av sin arbeidsinnsats nettopp mot gatelaget.  

– Det er veldig kjekt om vi kan bidra til å hjelpe noen av dem som kanskje har det verst i samfunnet, og kanskje også er lengst unna det glansede mediebildet som lages av toppfotballen, sier Svein Fjælberg. 

Han har tro på idrettens rolle i sammenhenger som dette.

– Ja, idretten, og kanskje spesielt lagspill, har muligheter til å gjøre noe for denne gruppen. Vi kan tilby kameratskap, teamarbeid og inkludering. I tillegg er idretten i seg selv positiv uansett livssituasjon. Fysisk fostring har god effekt, påpeker Fjælberg.

Han er involvert i flere av Vikings samfunnprosjekter allerede.

– Det er spennende og interessant at vi utvider samfunnsengasjementet vårt. Men det skyldes også at vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på de tingene vi gjør. Vi ser hvilken kraft det er i Viking, sier Fjælberg. 

Les mer om Fotball Stiftelsen her

 

Annonse fra Eliteserien: