Viking - Stabæk 4-1, André Danielsen

Vi ser frem mot Stabæk

På søndag spilles siste seriekamp for sesongen på Viking Stadion, og det er guttene fra Bærum som står på den andre banehalvdelen.

Stabæk har alltid vært en tøff motstander for Viking etter at de rykket opp til Eliteserien for første gang tilbake i 1995. Selv om de har hatt noen turer ned igjen til førstedivisjon opp igjennom årene har de alltid kommet sterkt tilbake.

Når det gjelder kampene de to klubbene imellom har det vært noen minneverdige bataljer. Flere vil huske den aller siste eliteseriekampen på Stavanger Stadion i 2003, der Peter Kopteff klapset til Inge André Olsen etter en disputt på midten av banen.

Olsen gikk ned, den finske vingen fikk rødt, hele stadion var i harnisk, og det endte med 3-1 seier til Viking. Erik Nevland kysset gresset når han gikk av banen, mens Hannes Sigurdsson noterte for seg to scoringer.

Et annet minneverdig oppgjør fant sted på Viking Stadion i september 2006. Det var en kamp Viking måtte vinne, men det ble ikke lett. Stabæk gikk opp i ledelsen etter 68 spilte minutter, da Somen Tchoi scoret. Heldigvis hadde Viking et nigeriansk ess i ermet, og det var Peter Ijeh som utliknet ti minutter etter.

Så scoret Jone Samuelsen og Birkir Bjarnason begge, og sikret en livsviktig 3-1 seier. Det var ikke den eneste gangen Stabæk var behjelpelige den høsten, et par storseiere fra deres kant mot våre rivaler i bunnstriden hjalp betraktelig på når det gjaldt overlevelse i Eliteserien.

Året etter var det heldigvis mye mer positivt sett med Viking-øyne, og to Ijeh-scoringer sikret en 2-1 seier mot Stabæk i en sesong som endte med bronsemedalje. Den kampen var likevel intet i forhold til fyrverkeriet vi ble vitne til i 2008.

Tidligere dommer og nåværende dommersjef Terje Hauge har ofte vært i begivenhetenes sentrum når det gjelder Viking. Så også denne septemberkvelden i 2008. Etter 19 minutter ga han Stabæks stopper Morten Skjønsberg rødt kort for å fratatt Viking en opplagt målsjanse.

Denne straffen ble ekspedert av Mame Niang, og en forrykende omgang endte med 4-0 til Viking etter påfølgende scoringer av Alexander Ødegaard og Martin Fillo. Veigar Pall-Gunnarsson pyntet på resultatet, men det endte med 4-1.

Når vi møter Stabæk på søndag vil det være den siste kampen for nettopp Morten Skjønsberg. Stabæk ligger for øyeblikket på en syvende plass, som også vil være det beste de kan oppnå denne sesongen. Ved tap kan de risikere å havne under de ti beste. Laget trenes av Toni Ordinas. Tilsvarende oppgjør på Nadderud tidligere i år endte

Kampen starter 18:00 og billetter kan du kjøpe her.