Tung kveld på Lerkendal

(RBK - Viking 5-0) Det var svært lite som stemte i Trondheim torsdag kveld.

Et mareritt

Den strålende 3-1-seieren over Brann i seriepremieren skulle følges opp da Rosenborg ventet på Lerkendal torsdag kveld. Men som vanlig, må man nesten si, ville det seg ikke for De mørkeblå i Trondheim. Og drømmen om seier ble til et fryktelig mareritt.

Først scoret Markus Henriksen da han fikk ballen på 18 meter og plasserte den utagbart for Iven Austbø ned i lengste hjørnet. Så økte Stefano Vecchia fire minutter på overtid i første omgang.

Like før vi rundet timen headet hjemmelagets stopper Eyjólfsson inn 3-0 etter at Austbø havnet på halvdistanse. Så satte Kristoffer Zachariassen og Guillermo Molins hvert sitt i løpet av tre minutter. Da sto det 5-0 på måltavla!

Zlatko Tripic gjorde comeback et stykke ut i andre omgang og Shayne Pattynama fikk sine første minutter i den mørkeblå trøya. Men dette var kort oppsummert en møkkakamp som vi helst vil glemme så fort som mulig.

Heldigvis kommer kampene tett. Neste mulighet kommer allerede på søndag. Da kommer Tromsø på besøk til 16. mai-kamp.

Annullert scoring

Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim stilte med samme elleve fra start som slo Brann 3-1 i seriepremieren. På benken var Yann-Erik de Lanlay tilbake fra skade. Og Zlatko Tripic tilbake fra Tyrkia!

Zlatko Tripic tilbake i en Viking-tropp for første gang siden cupfinalen 2019. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Med en dyster Lerkendal-statistikk i bagasjen dro laget opp til Trondheim. Ikke siden Egil Østenstad og Peter Kopteff scoret hvert sitt mål 16. mai 2005 har Viking fått med seg tre poeng hjem.

Og det så skummelt ut allerede etter to minutter. Rosenborg fikk kampens første avslutning, da Eyjólfsson headet et hjørnespark over mål. Og det var hjemmelaget som hadde et lite overtak helt i starten.

Joe Bell pådro seg et – skal vi si billig? – gult kort tidlig i kampen, etter en duell på midtbanen. Like etter var De mørkeblå frempå.

Dommer Kristoffer Hagenes gir gult kort til Joe Bell. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Viking så ivrig ut etter å ta overganger, og åtte minutter ut i kampen snappet Kristoffer Lie Løkberg opp en andreball på midten, satte fart fremover og sendte ballen ut til Veton Berisha. Han la inn i boks, men hjemmelaget fikk klarert.

Etter dette kom Berisha og lagkameratene litt mer med i kampen. Og etter 13 minutter vant Viking ballen inne på Rosenborgs halvdel. Ballen havnet etter hvert hos Bjørshol som slo inn i boks. Der headet Samúel Fridjónsson i mål. Men dommer Kristoffer Hagenes blåste heller frispark for hjemmelaget, etter det som må ha vært en liten dytt fra Kevin Kabran i forkant av scoringen.

Midtveis ut i omgangen haltet Samúel Fridjónsson av banen med smerter i foten. Han kom seg utpå igjen, men måtte gi seg noen minutter senere. Harald Nilsen Tangen kom inn i stede. Men i mellomtiden hadde Rosenborg tatt ledelsen da Markus Henriksen fikk skyte fra 18 meter og sendte ballen i mål.

Fridjónsson fikk seg en smell, men det skal ikke være alvorlig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Rosenborg hadde nok ballen mest, og la tidvis press på Viking. Men trønderne skapte ikke så mye trøbbedl for Austbø. Det ble stort sett hjørnespark og ikke noe mer.

Viking skapte for så vidt ikke all verden heller. De mørkeblå slet med å bryte ned hjemmelagets forsvar og fikk ikke til noe eget spill, til tross for noen helhjertede kontringsforsøk.

Hjemmelaget doblet ledelsen på overtid i første omgang. Stefano Vecchia slapp til inne i boks og ekspederte et innlegg fra venstre i mål.

– Vi kan ikke gi dem sjanser og gi fra oss mål. Vi må opp i andre og går for det første målet, så tror vi at vi kan bite oss inn i kampen igjen, sa Morten Jensen til Discovery i pausen.

Viking-trenerne likte dårlig at laget ga vertene sjanser og mål i første omgang. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tungt, tyngre...

Andre omgang startet med en god sjanse for hjemmelaget, men Austbø fikk slått til hjørnespark.

Så kontret Viking og Kabran. Svensken fikk gitt ballen videre til Berisha som tok den med seg og hamret den i nettaket. Men for andre gang i kampen valgte dommer å annullere. Denne gang grunnet en hårfin offside på Berisha.

Viking hadde en liten periode hvor det så lovende ut, men så scoret hjemmelaget nok en gang og da ble det tungt.

Hólmar Örn Eyjólfsson rager høyest og setter inn 3-0. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Zlatko Tripic gjorde comeback da han kom inn sammen med Yann-Erik de Lanlay og Herman Haugen litt over timen ut i kampen.

Men det meste dreide seg om Rosenborg ute på Lerkendal-gresset.

4-0 kom etter at Kristoffer Zachariassen fikk gå helt upresset og avslutte akkurat der han ville. Så scoret innbytter Guillermo Molins da han kom alene i boks og fikk slengt fram en fot.

Viking fikk et par brukbare sjanser på slutten, både ved Tripic, Pattynama og Tangen. Men det ville seg ikke, verken foran det ene eller det andre målet denne kvelden. Så da ble det et blytungt 0-5-tap.

2. serierunde, Eliteserien
Torsdag 13.mai kl. 20.00, Lerkendal stadion
Rosenborg - Viking 5-0 (2-0)

Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol (Herman Haugen fra 64'), Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne – Kristoffer Lie Løkberg, Joe Bell (Yann-Erik de Lanlay fra 64') – Fredrik Torsteinbø, Samúel Fridjónsson (Harald Nilsen Tangenfra 27'), Kevin Kabran (Zlatko Tripic fra 64') – Veton Berisha (K) (Shayne Pattynamafra 77')

Benk: Arild Østbø, Herman Haugen, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Sondre Auklend, Shayne Pattynama, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl, Zlatko Tripic

Rosenborg: André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Even Hovland, Adam Andersson – Vebjørn Hoff, Markus Henriksen (K) (Carlos Holse fra 33'), Kristoffer Zachariassen – Emil Konradsen Ceide Edvard Tagseth fra 88'), Dino Islamovic (Guillermo Molins fra 46'), Stefano Vecchia (Rasmus Wiedesheim-Paul fra 79')

Benk: Sander Tangvik, Mikkel Conradsen Ceide, Besim Serbecic, Carlos Holse, Per Ciljan Skjelbred, Edvard Tagseth, Guillermo Molins, Rasmus Wiedesheim-Paul

Mål av: 1-0 Markus Henriksen (25'), 2-0 Stefano Vecchia (45+5'), 3-0 Hólmar Örn Eyjólfsson (58'), 4-0 Kristoffer Zachariassen 71'), 5-0 Guillermo Molins (74')