Torsteinbø-dobbel i storseier

(Viking - Start 4-1) Tre mål på ti minutter sørget for tre nye poeng og den tredje strake Viking-seieren.

Annonse:

Kort fortalt

Sebastian Sebulonsen scoret sitt første eliteseriemål da han sendte Viking i ledelsen tyve minutter ut i første omgang. Etter dette var Start nærmest scoring, før Samúel Fridjónsson og Fredrik Torsteinbø satte hver sin retur i mål.

Torsteinbø headet også et hjørnespark i mål, så da Kevin Kabran reduserte for gjestene på overtid, var det ingen som var bekymret for at poengene skulle glippe.

Dette var Vikings tredje seier på rad. Laget ligger fortsatt på 7. plass, nå med 39 poeng.

Allerede onsdag er det ny kamp. Da kommer Brann til Stavanger.

Fire endringer

Med tre spillere ute med for mange gule kort, var Bjarne Berntsen og trenerteamet tvunget til å gjøre endringer fra laget som slo Sarpsborg 08 for under en uke siden.

Da det i tillegg ble klart at kaptein Viljar Helland Vevatne også var uaktuell, da han og Jefferson de Souza er i ti dagers koronakarantene grunnet nærkontakt med smittet under flyturen hjem forrige uke, betydde det hele fire endringer i startelleveren.

Axel Andrésson kom inn i midtforsvaret, mens Sebastian Sebulonsen fikk oppgaven med å være venstreback. På midten var Joe Bell tilbake i ankerollen, og Samúel Fridjónsson inne som indreløper.

Start stilte med de tidligere Viking-spillerne Eirik Schulze og Joackim Jørgensen fra start. På benken satt kjente fjes som Mathias Bringaker og Amund Wichne.

Morten Jensen, Bjarte Lunde Aarsheim og Bjarne Berntsen måtte gjøre fire endring i startelleveren. Foto: Carina Johansen / NTB

Sebulonsens første

Med kapteinsbindet rundt armen var det Veton Berisha som fikk kampens første sjanse. Ti minutter ut i oppgjøret kontret Viking kjapt. Axel Andrésson vant ballen i egen boks og slo hurtig til sin landsmann Fridjónsson. Han fant Zymer Bytyqi som igjen fant Berisha. Inne i gjestenes sekstenmeter avsluttet spissen, men Jesper Daland fikk en fot på ballen slik at den gikk ut til hjørnespark.

Så var det Starts tur. Ballen ble slått inn fra høyre, og fra ca. tolv meter skjøt Kevin Kabran knallhardt i tverrligger og ut.

Samme mann var frempå igjen kort tid etter og skjøt over.

Viking var voldsomt aggressive i starten og stresset de helgule langt inne på gjestenes banehalvdel. Tyve minutter ut fikk Yann-Erik de Lanlay hjørnespark. Det ble en kort variant til Bytyqi som slo inn på først. Der kom Sebastian Sebulonsen. Han fikk hodet på og headet over keeper og i mål, og satte med det inn sitt første mål i Eliteserien.

Sebastian Sebulonsen erstatte Rolf Daniel Vikstøl på venstrebacken, og svarte med scoring. Foto: Carina Johansen / NTB

Fem minutter senere fikk Bytyqi en gigantisk mulighet da han kom alene med Deumeland i Start-målet. Sistnevnte kom seirende ut og reddet med høyrefoten, men der burde det stått 2-0.

Start kom seg til avslutninger også de. Men Viking gjorde det vanskelig for gjestene, slik at skuddene endte over og utenfor.

De gulkledde fikk en enorm sjanse like før pause. Martin Ramsland fikk vendt opp inne i femmeteren og avsluttet. Iven Austbø  var lynkjapt nede og fikk avverget med foten, før en forsvarsspiller klarerte ut til hjørnespark.

Austbø måtte vise seg frem igjen før pause. Eirik Wichne skjøt fra 17 meter, og målvakten fikk så vidt fingrene på og fikk slått over.

Torsteinbø-dobbel

Andre omgang startet som den første avsluttet: med en Start-mulighet. Heller ikke denne gang traff gjestene mål. Så begynte Viking å skyte.

Først prøvde Bytyqi seg med høyrefoten, men keeper slo til hjørnespark. Så var det Bell som skjøt fra distansen. Via foten til en Start-spiller resulterte også den avslutningen i et hjørnespark.

Da vi nærmet oss timen fikk Start en ny kjempesjanse. Gultrøyene brøt langt inne på egen banehalvdel og slo i bakrom. Der kom Markovic gjennom med Austbø, med Bytyqi og Andrésson i hælene. Markovic avsluttet lavt, men nok en gang viste Austbø klasse og reddet.

Når ikke Start greide å omsette sjansene sine til scoring, ga Viking dem i stedet en kalddusj.

Zymer Bytqi skar inn fra venstrekanten og skjøt. Keeper reddet, men på retur var Samúel Fridjónsson på plass, og han hamret ballen inn i nettet. 2-0 Viking!

Samúel Fridjónsson med sitt første etter comebacket. Foto: Carina Johansen / NTB

Fem minutter senere burde det stått 3-0. Bytyqi slo inn og Bell avsluttet. Først  stolpen, så himmelhøyt over, da han bare hadde å sette ballen inn i det tomme nettet på sin egen retur. En vanvittig sjanse!

Men flere mål skulle komme.

I løpet av to minutter sørget Fredrik Torsteinbø for å sette både en og to spikre i Start-kista. Først dukket han opp på en retur keeper måtte gi etter en Bytyqi-avslutning, så stanget han ballen i mål på et hjørnespark.

Viking gjorde flere bytter mot tampen, og da kveldens kaptein, Veton Berisha, forlot banen, ga han kapteinsbindet til Henrik Heggheim – unggutten som har tatt oss alle med storm denne sesongen.

Henrik Heggheim med en ny god kamp i midtforsvaret. Foto: Carina Johansen / NTB

Fem minutter før slutt ble Heggheim byttet ut med 04-modellen Kristoffer Forgaard Paulsen, som fikk sin eliteseriedebut.

På overtid reduserte Kevin Kabran for Start, men nærmere kom ikke gjestene. Dermed endte det 4-1.

Førstkommende onsdag venter Brann på SR-Bank Arena.

Kampfakta

26. serierunde, Eliteserien
Lørdag 28. november kl. 16.00, SR-Bank Arena
Viking - Start 4-1 (1-0)

Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol (Even Østensen fra 73'), Henrik Heggheim, Axel Andrésson, Sebastian Sebulonsen – Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Samúel Fridjónsson – Yann-Erik de Lanlay (Sondre Auklend ffa 78'), Veton Berisha (K) (Tommy Høiland fra 78'), Zymer Bytyqi

Benk: Arild Østbø, Michael Crowe, Tommy Høiland, Even Østensen, Sondre Auklend, Kristoffer Paulsen

Start: Jonas Deumeland (K) – Eirik Wichne, Jesper Daland, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen – Erlend Segberg, Mohamed El Makrini (Steffen Lie Skålevik fra 73') – Eman Markovic, Eirik Schulze (Mathias Bringaker fra 73.), Kevin Kabran – Martin Ramsland (Kasper Skaanes fra 67')

Benk: Amund Wichne, Vegard Bergan, Steffen Lie Skålevik, Henrik Robstad, Kasper Skaanes, Mathias Bringaker, Christian Bolanos

Mål av: 1-0 Sebastian Sebulonsen (20'), 2-0 Samúel Fridjónsson (62'), 3-0 Fredrik Torsteinbø (70'), 4-0 Fredrik Torsteinbø (72'), 4-1 Kevin Kabran (90')