Til minne om Kaare Lindboe

Foto: Aftenbladet

Vikingfamilien fikk med seg budskapet med sorg om at Randabergkaren og en av landets beste fotballdommere, Kaare Lindboe er gått bort. Han var i sin dommerkarriere satt opp til å dømme flere Viking-kamper i den tiden Viking og Bryne møttes enten om poeng eller i privatkamper.

Kaare var en meget habil fotballdommer og han har reist rundt i Europa med fløyte og flagg i 15-20 år. Han var den som hadde flest verv som dommer i toppseriesystemet, totalt 164. Flere internasjonale klubb kamper og landskamper har Kaare vært med å lede og han var en myndig og bestemt kampleder. Først og fremst var Vidar som har fått gleden av hans gode personlighet og fotballkunnskaper. Han var formann i flere perioder, kretsformann i RFK i to år, medlem og formann i NFF's dommerkomite gjennom et ti-år.  I Vidar ble han utnevnt til æresmedlem og har også fått tildelt den høythengende Vidargutten. For sine gjerninger både i Vidar og for avholdsbevegelsen ble han tildelt Kongens fortjenestemedalje.

Kaare Lindboe var en omgjengelig og sosial person. Som journalist i Rogalands Avis var det han som startet opp med den tradisjonelle Gategutten. Sønnen Frode gikk i farens fotspor og var en habil toppdommer i flere år. I 1967 ble han gift med Reidun Sirevaag. For noen år siden ble han operert for hjerteklaff, men følte seg bra i den siste tiden. Nettopp av den grunn kom budskapet overraskende.

Viking har gode minner om Kaare Lindboe. Han var en familiefar og gentlemann og elsket fotballen og idretten forøvrig. Våre hjerteligste tanker går til Reidun og den familien forøvrig.

Annonse fra Eliteserien: