Viking - Kristiansund BK, Kristian Thorstvedt. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Thorstvedt til VM

Åtte av spillerne som skal representere Norge i U20-VM er nå tatt ut. Der finner vi en av våre egne (Foto: Sander Selsvik Jacobsen)

 – Jeg har tatt ut de spillerne som jeg allerede nå er helt sikker på i VM-troppen, hvor de aller fleste også har spilt i innledningen av sesongen for sine respektive klubber. Jeg gjør dette for å bidra til at det blir lettere å flytte eliteseriekamper fra VM-perioden, og særlig fordi noen av disse kampene kan bli fremskyndet til 8. mai, sier Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no og fortsetter: 

– I samarbeid med vår egen konkurranseavdeling og Norsk Toppfotball har vi landet på denne løsningen for å gi de involverte klubbene mest mulig tid på seg angående eventuelle kampflyttinger. Klubber som har én eller flere VM-spillere som spiller fast for dem i Eliteserien har rett til å få flyttet de aktuelle kampene mens spillerne er med VM-troppen – og så blir det etter dette uttaket opp til den enkelte klubb om de velger å søke om dette eller ikke. 

De åtte spillerne som foreløpig er tatt ut er:  

Julian Faye Lund  - Mjøndalen 
Nico Mickelson - Strømsgodset 
Håkon Evjen - Bodø/Glimt 
Hugo Vetlesen - Stabæk 
Tobias Børkeeiet - Stabæk 
Ola Brynhildsen - Stabæk 
Jens Petter Hauge - Bodø/Glimt 
Kristian Thorstvedt - Viking 

Hele troppen skal være tatt ut til 30. april.  

Kristian Thorstvedt har tatt Viking og norsk fotball med storm etter at han kom hjem igjen i fjor vinter. Ni mål og fire målgivende i tillegg til storspill på nest øverste nivå, sørget for at han ble kåret til Året gjennombrudd i OBOS-ligaen 2018. I år har han fortsatt utviklingen og tatt nye steg, og ble lagets toppscorer under sesongoppkjøringen. Mot Tromsø søndag scoret han begge målene i 2-0-seieren.

– Til de åtte uttatte spillerne og klubbene deres vil jeg si et stort gratulerer. Vi har vel alle vært innom den guttedrømmen det er å spille i et VM, og når den i dag blir oppfylt for disse åtte spillerne, så er det verdt en ørliten markering. Dog er det en stund til troppen vår samles, og frem til den tid handler det både for disse åtte og alle andre VM-aktuelle spillere å ha et rått fokus i klubbene sine, og på de oppgavene som kommer tett i tiden fremover der, avslutter Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no. 

Vi gratulerer med uttaket! 

VM-troppen samles i Warszawa den 18.mai. 

Kampene spilles slik: 

24. mai klokken 20.30: Uruguay – Norge, Lodz Stadium 
27. mai klokken 20.30: Norge – New Zealand, Lodz Stadium 
30. mai klokken 18.00: Norge – Honduras, Lublin Stadium 
2. - 3. juni: 1/8-delsfinale 
7. - 8.juni: Kvartfinale 
11. juni: Semifinale 
15. juni: Finale 

Annonse fra Eliteserien: