Tar steget ut i Europa

Akademietrener Manu Hervás er klar for gresk toppklubb: – Vi i Viking er utrolig stolte over at vi nok en gang leverer trenere fra vårt akademi ut til et toppnivå i Europa, sier utviklingsleder i Viking, Mats Ullereng.

Ambisjonsrik trener

– Dette er en mulighet jeg ikke kun la gå fra meg, sier Manu Hervás, som satte seg et mål om å bli Champions League-trener innen ti år den dagen han la opp som spiller. Nå har han seks og et halvt år igjen, og tar et nytt steg mot drømmen når ferden går til Hellas hvor en spennende ny jobb venter.

Hervás har nylig signert for den greske toppklubben Atromitos, som holder til i Athen. De ble nummer åtte på øverste nivå i Hellas forrige sesong, og han tar fatt på oppgaven som assistenttrener i klubben snart.

Akademiet til Viking er nok mest kjent for den gode jobben som blir gjort når det kommer til spillerutvikling. Akademiklassifiseringsrapporten fra i fjor viser at Viking har et av de absolutt beste utviklingsmiljøene i landet, noe Adrian Nilsen Pereira og Henrik Heggheim er gode eksempler på.

Men dette gjelder også når det kommer til trenerutvikling.

Sommeren 2018 dro Hugo Vicente fra Viking til København sitt akademi. Nå er han assistenttrener for det portugisiske topplaget Familicao. Det viser at mye gjøres riktig også når det kommer til utvikling av trenere i klubben.

– Vi i Viking er utrolig stolte over at vi nok en gang leverer trenere fra vårt akademi ut til et toppnivå i Europa, sier utviklingsleder i Viking, Mats Ullereng, og fortsetter:

– Manu er et stort trenertalent som vi er glad for at vi har hatt i klubben disse årene. Nå ønsker vi han lykke til med nye utfordringer.

Takknemlig for muligheten i Viking

Hervás kom til klubben fra jobben som assistenttrener i Raufoss før 2019-sesongen. I halvannet år har han vært sjef for G16-laget, som han har ledet til noen flotte prestasjoner.

I fjor ble laget hans seriemester i nasjonal serie, og de kom helt til finalen i NM. Så jobben han har gjort i Viking har vært meget god. Nå venter altså nye utfordringer i gresk toppfotball  

Om Viking og akademiet, sier han følgende:

– Jeg mener at vi har Norges beste utviklingsmiljø for fotballtrenere. Måten klubben tar vare på, og utvikler trenere og spillere, er helt unikt i fotball-Norge, skryter han og tilføyer:

– I Viking har jeg fått utviklet meg på mange områder, og jeg er utrolig takknemlig for muligheten Viking har gitt meg til å være med å utvikle gode fotballspillere.

– Det glemmer jeg aldri

Spanjolen, med en fortid i klubber som Atletico Madrid og Getafe, har virkelig blitt en del av Viking-familien, og beskriver det å få synge "Ein blåe dag" på Ullevaal, sammen med tusener av fans, som en av han største opplevelser i klubben.

Han ledet som nevnt selv laget sitt til NM-finale i 2019. Der ble det et knepent 1-2-tap for Vålerenga. Semifinalen på SR-Bank Arena var et høydepunkt for treneren.

– Det var en helt fantastisk opplevelse. Vi scoret på overtid med et langskudd i vinkelen for å kvalifisere oss for finalen. Det glemmer jeg aldri, sier 34-åringen.

Vi takker Manu for jobben han har gjort i klubben, og ønsker lykke til videre i karrieren!

Annonse fra Eliteserien: