Viking - Mjøndalen. En betenkt Bjarne Berntsen etter Mjøndalen er gått opp i 2-0.

Tapte lokaloppgjøret

Sandnes Ulf hadde gjort hjemmeleksa si, og hadde full kontroll da Viking kom på besøk lørdag.

Kort fortalt

Det tok bare ti minutter før kampens første scoring kom. Et frispark ble slått inn i boksen og Jasmin Bogdanovic klinket inn 1-0 fra fem meter. Etter et drøyt kvarter fikk Vegard Erlien drømmetreff og satte 2-0 på et godt skudd fra 18 meter. Vår gamle venn Vidar Nisja kom rett fra benken og leverte en målgivende da Sanel Kapidzic økte til 3-0 da timen var spilt. Viking skapte sjanser den siste halvtimen, men det ville seg ikke foran mål. Dermed ble det tap på Sandnes.

– Vi var ikke på stasjon og slipper inn lette mål. Føler at de vinner på at de vil det mer enn oss. Det er flaut, oppsummerer Bjarte Lunde Aarsheim.

Kampfakta nederst i saken.

Grusom start på kampen

I timene frem til avspark hadde sola og skyene knivet om oppmerksomheten over Sandnes by. Men i det lagene kom på banen, i strålende sol og med fulle tribuner, var rammen rundt lørdagens lokaloppgjøret perfekt, og all oppmerksomhet ble rettet mot som skulle foregå på Sandnes stadion de neste to timene.

Viking hadde gjort én endring på laget fra sist. Ut gikk Ylldren Ibrahimaj og inn kom Usman Sale. På benken satt islandske Axel Óskar Andrésson for første gang.

Innledningsvis skjedde det ikke all verden. Claes Kronberg hadde en avslutning som gikk et godt stykke utenfor, men det ble ikke skapt noe farlig.

Hjemmelaget så påskrudd ut fra start, og hadde ingen planer om å gå i samme felle som sist lagene møttes. Ballen ble ofte slått langt, noe som så ut til å stresse Viking-forsvaret noe, og etter ti minutter skulle de lyseblå også ta ledelsen.

Sandnes Ulf fikk frispark midt på Vikings banehalvdel, og Bjørnar Holmvik slo en presis ball inn i feltet. Ballen havnet etter hvert i beina på Jasmin Bogdanovic som var iskald og satte den sikkert i mål.

IMG_0102
Sandnes Ulf går opp i 1-0. Foto: Tore Fjermestad

To minutter etter prøvde Usman Sale seg etter corner, men skuddet gikk langt over. Og like etter var Tommy Høiland gjennom, men ble taklet like før han skulle til å avslutte.

Så var det duket for hjemmelaget igjen. Et langt utspark falt ned i beina på Vegard Erlien. Han fikk med seg ballen fremover, og da han nærmet seg 16-meteren fyrte han av og så den fly i en bue over Iven Austbø og i mål. 2-0.

Etter scoringene roet det seg litt. Viking prøvde seg, og skapte et par halvsjanser, men Sandnes Ulf var farlige på overganger og dødball. Da dommeren blåste av første omgang og lagene gikk til pause på stillingen 2-0, var det kanskje Viking som hadde mest grunn til å være fornøyde. Sandnes Ulf hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men greide ikke å ta godt nok vare på dem.

Even Østensen kom inn og var positiv

Etter pausen kom André Danielsen og Even Østensen inn. Bjarte Lunde Aarsheim forteller at planen med byttene var å få mer trøkk på topp, noe Viking for så vidt lyktes med.

For Viking skapte flere sjanser i starten, og både Markus Nakkim og Usman Sale hadde gode sjanser til å redusere tidlig i omgangen. Men i stedet for å få en scoring og komme tilbake i kampen igjen, dukket en gammel kjenning opp og sa takk for sist.

Vidar Nisja, som har tre scoringer for Viking mot Sandnes Ulf, ble byttet inn etter 59 minutter, og to minutt senere serverte han Sanel Kapidzic en ferdigscoret pasning som Sandnes-spissen selvsagt satte og med det økte hjemmelagets ledelse til 3-0.

170A3229
Even Østensen tråkket til i duellene. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Viking prøvde å kjempe seg tilbake i kampen, og hadde gode forsøk både fra Even Østensen og Zlatko Tripic, men ballen skulle bare ikke i mål.

Bjarte Lunde Aarsheim var godt fornøyd med Østensens innhopp, men han var oppgitt over at laget misbruker de muligheten de skapte i andre omgang.

Kampen ebbet ut på stillingen 3-0. Dermed fikk Sandnes Ulf sin første seier over Viking i seriesammenheng, og kan med det finne frem pennen og oppdatere historiebøkene sine.

Gjør vondt

Lunde Aarsheim forteller etter kampen at tapet gjør vondt, både med tanke på at det er et lokaloppgjør, men kanskje aller helst siden det er tapte poeng i opprykkskampen.

– Så vet vi jo at det betyr mye for fansen at vi leverer i disse kampene, og nå har vi jo tapt for både Bryne i cupen og nå klart for Sandnes her. Det er tungt, men vi må holde fokus på målet framme der og det er å rykke opp. Greier vi det er alt dette glemt, sier Lunde Aarsheim før han forsvinner ut av Sandnes stadion.

Støtten fra tribunen var som alltid fantastisk, dessverre sto ikke det som ble levert på banen i stil.

Neste kamp er om rett over en uke, nærmere bestemt søndag 02.09 klokken 18.00. Da kommer Levanger til SR-Bank Arena. Da skal det revansjeres!