Viking - Tromsø 1-2. Zymer Bytyqi. Foto: Tore Fjermestad

Tap i Tromsø

Etter 28 år i den øverste divisjonen i norsk fotball, ble det i kveld klart at Viking spiller i Obosligaen i 2018, etter at laget tapte 3-0 borte mot Tromsø.

Etter en helsvart kveld på Viking stadion mot Vålerenga forrige søndag, ble det naturlig nok gjort en rekke endringer på laget som møtte Tromsø. Inn kom Ross Jenkins, Fredrik Torsteinbø, Sime Gregov og George Green. Dessverre utgjorde ikke dette den store forskjellen i snøværet i Tromsø.

Snøvær og dødballer

Etter flere dager med kraftig snøfall, var det stor knyttet stor spenning til hvordan spilleforholdene ville påvirke skjebnekampen til de Mørkeblå i Tromsø. Banemannskapene gjorde en god jobb før kampstart – så kunstgresset var snøfritt og fint fra avspark.

Det tok i lenger en 5 minutter før Tromsø skapte sin første målsjanse, da Simen Wangberg headet noen meter til side for mål på innlegg fra venstrekanten.

Etter noen halvsjanser til begge lag, skapte vi vår første store sjanse etter 20 minutter. Fredrik Torsteinbø kommer seg rundt på høyrekanten og slår hardt inn foran mål, der kommer Tommy Høiland skliende inn på første stolpe – men Høiland er et hundredel for sen til å sende Viking i ledelsen.

De neste 10-12 minuttene handler mest om hvem som taklet det kraftige snøværet best.

Etter 29 minutter skaper vi en stor sjanse med Zymer Bytyqi. Vikarierende kaptein og vår bestemann i dag, Kristoffer Haugen, slår hardt inn foran mål hvor Bytygi er millimetere fra å sende oss i ledelsen.

Minuttet senere slår norges beste dødballfot, Morten Gamst Pedersen, en strøken corner på hodet til kaptein Wangberg. 1-0.

To minutter før pause får Tromsø frispark like utenfor vår 16-meter og Thomas Lehne Olsen limer ballen i vinkelen. 2-0.

Rødtkort

Andre omgang kan ikke beskrives som så mye mer enn en transportetappe for de røde og hvite. Vi kommer ikke noe særlig nærmere Tromsø de siste 45.

Lehne Olsen løper inn sitt andre mål 73minutter og med det var kampen over.

Rasmus Martinsen pådro seg sitt andre gule kort 4 minutter etter scoringen – og ble med det utvist.