Storseier i generalprøven

(Viking - FKH 4-0) Samúel Fridjónsson scoret fra distanse og Kevin Kabran fant Veton Berisha foran mål to ganger. Ja, og så blåste Herman Haugen et frispark i mål fra 20 meter. Det ble en råsterk 4-0-seier i generalprøven.

Overbevisende generalprøve

Det var gjestene fra nordfylket som startet best. Men allerede etter 18 minutter scoret Viking etter at Iven Austbø satte i gang spillet kjapt. Joe Bell tok med seg ballen opp til midten og fikk gitt videre til Samúel Fridjónsson. Islendingen dro seg videre fremover i banen og gikk på skudd fra litt over tyve meter. Skuddet var bra og snek seg ned til høyre for Haugesund-keeper Egil Selvik og i mål. Litt mot spillets gang. Men etter dette løftet Viking seg betraktelig og var klart best resten av kampen.

Etter hvilen spilte Kevin Kabran rollen som servitør for kaptein Veton Berisha. To ganger fant Kabran Berisha foran mål, begge gangene takket spissen og satte ballen i nota.

– Det betyr selvfølgelig litt, for det gir litt selvtillit. Men jeg er i grunnen mest fornøyd med hvordan vi presterer som lag i dag. Vi presterer bra og hever oss betraktelig i forhold til de andre kampene, og viser at vi er på gang, sa Veton Berisha til Aftenbladet etter kampen.

SE MÅLENE PÅ AFTENBLADET.NO

To minutter før slutt fikk Viking frispark fra om lag 20 meter. Det tok Herman Haugen seg av. Og høyrebacken sendte ballen rett i mål!

Dermed endte det med seier i siste treningskamp. Neste uke starter alvoret, når Brann kommer på besøk til første serierunde!

– Det var to ganske solide omganger. Veldig fornøyd med det. Vi har hatt en tendens til å levere én god omgang og så en litt svak andreomgang, sa trener Morten Jensen som også var fornøyd med det de som ble byttet inn i kampen viste.

Etter tre skikkelig midt på treet treningskamper mot Obos-liga-lag, var det deilig å se spillet sitte, effektivitet foran mål og et sprudlende Viking-lag på SR-Bank Arena.

– Vi har alltid hatt troen selv. Men det er kjekt at vi får det ut mot en eliteseriemotstander. Mål preger kamper og gir selvtillit, og det er også en seier, så dette tar vi med oss inn mot møtet med Brann, sa Jensen til Aftenbladet.

Treningskamp
Søndag 2.mai kl. 18.00, SR-Bank Arena
Viking - Haugesund 4-0 (1-0)

Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol (Herman Haugen fra 46.), Henrik Heggheim (Kristoffer Forgaard Paulsen fra 86'), Runar Hove, Viljar Helland Vevatne (Rolf Daniel Vikstøl fra 73') – Joe Bell /Lars Erik Sødal fra 85'), Kristoffer Lie Løkberg – Fredrik Torsteinbø (Sebastian Sebulonsen fra 78'), Samúel Fridjónsson (Harald Nilsen Tangen fra 73'), Kevin Kabran (Sondre Auklend fra 73') – Veton Berisha (K) (Tommy Høiland fra 78')

Benk: Arild Østbø, Herman Haugen, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Forgaard Paulsen, Vebjørn Hagen, Lars Erik Sødal

Haugesund: Egil Selvik – Mikkel Desler, Benjamin Tiedemann Hansen (K), Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås – Peter Therkildsen, Bruno Leite, Kristoffer Velde, Alioune Ndour, Sondre Liseth – Ibrahima Wadji

Benk: Frank Stople, Kevin Martin Krygård, Niklas Sandberg, Ulrik Fredriksen, Kristoffer Gunnarshaug, Thore Baardsen Pedersen, Mads Berg Sande, Andreas Endresen, Jonas Skjerven Valland

Mål av: 1-0 Samúel Fridjónsson (18'), 2-0 Veton Berisha (53'), 3-0 Veton Berisha (58'), 4-0 Herman Haugen (89')
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar