Sommerens første forsterkning på plass

Midtbanespiller Hampus Finndell er klar for spill i mørkeblått.

Annonse:

– Det er veldig kult å være på plass. Det kjennes veldig bra, og jeg gleder meg stort til å komme i gang.

Tirsdag var han endelig på plass i Stavanger, og onsdag var alle formalitetene i boks som gjør ham til Viking-spiller. 

Svenske Hampus Finndell har signert en kontrakt ut 2028-sesongen med Viking. Han melder overgang fra Djurgården, der 24-åringen har vært under kontrakt siden 2018.

Imponert over Viking-supporterne

I løpet av perioden i Sverige har midtbanespilleren scoret 13 mål på 80 kamper, og tidligere i år var Finndell på utlån hos Eintracht Braunschweig i Tyskland.

– Jeg gleder meg masse til å ta på meg Viking-drakten, forhåpentlig kan det bli allerede til helgen. Jeg kan love Viking-fansen at jeg skal gi alt for denne klubben, og forhåpentlig skuffer jeg dem ikke, sier 24-åringen.

– Jeg er veldig forventningsfull og ser fram til å spille foran et fullsatt SR-Bank Arena. Jeg er blitt imponert over det jeg har sett og gleder meg til å få oppleve stemningen i virkeligheten, sier Finndell.

Han forklarer valget av Viking slik:

– Jeg har sett litt norsk fotball de siste årene, og har sett at Viking er et topplag. Dette kjennes som et steg opp for meg, og jeg tror Vikings spillestil kan passe meg bra med tanke på hvordan de spiller og ønsker å bruke meg, sier han.

– Jeg er en midtbanespiller som liker å løpe veldig mye og bli med inn i boksen for å bidra med mål og målgivende. I tillegg er jeg glad i å ha ballen og være med å diktere spillet, fortsetter han.

DSC02936.jpg
Sportssjef Erik Nevland er glad for å ha Hampus Finndell på plass.

– Profilen passer veldig bra

Sportssjef Erik Nevland har følgende å si om overgangen:

– Vi er veldig glade for å ha fått i stand denne avtalen, og dette er en posisjon vi trenger spillere inn i. Hampus er en spiller vi tror vil passe godt inn hos oss og kan kunne bidra til at vi opprettholder nivået og blir konkurransedyktige utover sesongen, sier han.

Nevland forteller at dette er en spiller Viking har fulgt over lengre tid, og at timingen nå var god for å prøve å få til en avtale.

– Han er en fotballklok, boks til boks-spiller som er bra offensivt og kan kunne bidra med mål og målpoeng. Han har spilt på et bra lag i Sverige og har erfaring fra spill i Europa. Han er i en fin alder og fremdeles sulten på å utvikle seg og ta steg videre. Han har en profil som passer oss veldig bra, forklarer. Nevland.

Annonse fra Eliteserien: