Slo Brann og tok fjerde seier på rad

(Viking - Brann 2-0) I pøsende regn og med flomlysene påskrudd hadde Berntsens gutter full kontroll da Brann ble slått onsdag kveld.

(Foto: Carina Johansen / NTB)

Kort fortalt

Veton Berisha satte kveldens første mål, i det som egentlig var en sjansefattig kamp. Vikings toppscorer kom seg fri og satte ballen forbi Håkon Opdal i Brann-buret før det var spilt tyve minutter.

I andre omgang doblet Ylldren Ibrahimaj da han ble spilt gjennom av Fredrik Torsteinbø. Etter dette hadde Viking god kontroll kampen ut.

Seieren gjør at Viking langt på vei har sikret seg minst 7. plass i årets Eliteserie. Søndag går turen til Sandefjord for den 28. serierunden. Og om litt over en uke, den 10. desember, kommer Vålerenga på besøk for årets siste hjemmekamp.

Tre endringer

Bjarne Berntsen og trenerteamet satte inn samtlige av de tre spillerne som var ute med karantene forrige kamp. Det betydde Rolf Daniel Vikstøl inn for Sebastian Sebulonsen, Ylldren Ibrahimaj inn for Samúel Fridjónsson og Kristoffer Lie Løkberg for Joe Bell.

Kristoffer Lie Løkberg, som kom fra Brann i fjor, var kaptein, da Viljar Helland Vevatne og Jefferson de Souza fortsatt er i hjemmekarantene etter nærkontakt med en koronasmittet person.

Viking sto med tre strake seire før vestlandsderbyet. Brann kom fra to strake trepoengere, etter en lang periode uten seier.

Kampen startet med at gjestene gikk rett på mål. Det resulterte i et innlegg som Iven Austbø plukket ned. Så kontret Viking, men et dårlig mottak hindret avslutning.

Brann vant så ballen høyt i banen og Robert Taylor gikk for skudd fra langt hold. Det var det såpass bra fart i at Austbø slo over til hjørnespark.

Berisha mot gamle kjente

Det var i hele tatt en fartsfylt åpning på vestlandsderbyet, som hadde en nydelig ramme med øsende regnvær og flomlys. Brann hadde ballen mest. Viking lurte i bakrom og på kontringer.

17 minutter ut kampen kom Veton Berisha seg gjennom, etter en fin stikker fra Zymer Bytyqi og litt hjelp av en skliende Brann-stopper. Fredrik Torsteinbø kom på løp mot boks, men Berisha gikk for skudd, brukte høyrefoten og bøyde ballen forbi en forsvarer, keeper og i mål. Berishas 13. scoring for sesongen.

Iven Austbø var meget fornøyd da Veton Berihsa satte inn 1-0. Foto: Carina Johansen / NTB

Ti minutter før pause måtte Zymer Bytyqi gi seg. Inn for ham kom Even Østensen.

Sondre Bjørshol fikk en god sjanse da han satt hodet på et innlegg fra Berisha. Backen fikk bra med kraft i headingen, men den gikk rett på Håkon Opdal.

I denne perioden var det Viking om førte an og angrep. Men heller ikke Berntsens gutter kom til de virkelig store sjansene.

Full kontroll – Ibrahimaj doblet

Ingen av lagene gjorde endringer i pausen, så det var den samme søkkvåte gjengen som løp ut på kunstgresset til andre omgang.

Sondre Bjørshol hadde første omgangs siste mulighet. Han fikk også andre omgangs første, da han skjøt fra 16 meter og Opdal holdt på å glippe ballen ut hvor Torsteinbø sto og ventet.

Viking spilte med selvtillit utover omgangen, og spilte både effektivt og lekent av Branns høye press ved flere anledninger. Der gjestene hadde hatt ballen mest i første omgang, var det Viking som styrte i andre.

Og det var De mørkeblå som scoret målene. Halvveis ut i andre omgang gjorde Fredrik Torsteinbø en strålende jobb på midtbanen. Han holdt unna en Brann-spiller og fikk vridd ballen inn i bakrom. Der kom Ylldren Ibrahimaj og tok den med seg forbi Vegard Forren, før han satte den sikkert i mål bak Opdal.

Også i fjor sendte Ibrahimaj Viking opp i 2-0 hjemme mot Brann.

Siste del av kampen hadde Viking full kontroll på Brann, som ikke maktet å skape en eneste skikkelig målsjanse denne kvelden. Og da ble det 2-0-seier.

Veton Berisha scoret mot gamle lagkamerater. Etter kampen takket han publikum, som leverte strålende denne kvelden. Foto: Carina Johansen / NTB