Slik ser du torsdagens europacupkamp

Torsdag møter Viking Aberdeen i 2. kvalifiseringsrunde til Europa League. Kampen ser du på aftenbladet.no.

Første steg på veien

Det begynner å bli en stund siden sist det ble spilt europacupfotball på Stadion. Ikke siden finske Honka var på besøk i kvalifiseringen til Europa League i 2008 har man målt krefter med internasjonal motstand i en tellende kamp. Torsdag er det endelig dags igjen – når Aberdeen kommer til Stavanger.

Kampen er Vikings første, Aberdeens andre, på veien til gruppespillet i årets Europa League. På grunn av koronasituasjonen spilles det kun enkle oppgjør i kvalifiseringen, i motsetning til doble (hjemme/borte) som vi er vant med. Laget som vinner på torsdag, drar til Portugal for å møte Sporting Lisboa i 3. kvalifiseringsrunde uken etter. Vinneren av den kampen må gjennom en playoff-runde, som siste hinder før gruppespillet venter.

NTB_Cw2Zp0beBso
Brede Hangeland i duell med Monaco-spiller Oliver Kapo da Viking kom til gruppespillet i Europa League i 2005. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix.

Tomme tribuner

Det skulle selvsagt ha vært flere tusen tilskuere på tribunen til denne kampen. En slik ramme hadde oppgjøret fortjent. Men grunnet koronapandemien og smittevernstiltakene samfunnet og fotballen lever under, blir det ikke slik.

UEFA stiller strenge krav til kampgjennomføring, noe som blant annet betyr at man ikke en gang får anledning til å slippe inn 200 tilskuere, slik man har blitt vant til i Eliteserien.

Med andre ord går torsdagens kamp for helt tomme tribuner.

Aftenbladet sender kampen

Men det blir selvsagt mulig å se oppgjøret fra hjemme i stua. Stavanger Aftenblad har sikret seg rettighetene og viser kampen, med Aftenbladets egen Stig Nilssen og Viking FKs Bengt Sæternes som kommentatorer.

Reporter Kjetil Flyging fra Aftenbladet og ekspert Erik Nevland lader opp frem mot avspark. Sendingen starter klokken 20.00. Kampen sparkes i gang 20.30.

Klikk her for å komme til Aftenbladets sending.

Annonse fra Eliteserien: