Slår kreftene sammen

Viking Fotball og Viking FK slår kreftene sammen og styrker satsingen på kvinnenes A-lag foran neste sesong.

Annonse:

(Foto: Espen Brevik)

En del av Viking-familien

– Vi i AS (Viking Fotball) ønsker å bidra med den kompetansen vi har, både sportslig og administrativt. Klubbens damesatsing har vært bra de siste årene. Nå ønsker vi imidlertid å prøve å styrke den ytterliggere, forteller daglig leder i Viking Fotball, Eirik Bjørnø, om dagens gledelige nyhet.

Det inngås nå et samarbeid mellom Viking Fotball AS og Viking FK. Avtalen innebærer blant annet kompetanseutveksling og kompetanseheving på trenersiden, og at markedsavdelingen bidrar for å synliggjøre kvinnene enda mer, både ut mot publikum og samarbeidspartnere.

De spiller allerede hjemmekampene sine på SR-Bank Arena. Det skal de fortsette med, det er det som er "hjemma", og i klubbens mediekanaler, som nettside og sosiale medier, vil man fremover få servert mer innhold fra kvinnelaget.

– Vi ønsker at de skal bli en naturlig del av Viking-familien, sier Bjørnø.

Dette, med mer, vil forhåpentligvis bidra til en sterkere satsing. En satsing som gir gode forutsetninger både for utvikling av laget og spillere i tiden fremover.

Avtalen starter i utgangspunktet 1. januar 2021. Men man er allerede i gang med forberedelsene til neste sesong.

Har levert strålende resultater

Som nevnt innledningsvis har satsingen på kvinnelaget vært bra de seneste årene. De sportslige resultatene har vært gode, og man har levert flere spillere til Toppserien.

I fjor spilte de kvalifisering om opprykk til 1. divisjon. Laget vant sin avdeling i 2. divisjon rett foran nesen på Bryne. I kvalifiseringen ble det én seier og ett tap. Det holdt akkurat ikke til opprykk.

Et lag som rykket opp, derimot, var rekruttlaget. De tok steget opp til 3. divisjon.

Og det ble i grunn mer enn nok å juble for i 2019. På sommeren vant både 16- og 17-åringene Dana cup, og i november ble J16-laget norgesmester da de slo Strindheim 4-0 i cupfinalen.

Mange av disse jentene utgjør også A-laget.

I år skulle man bygge videre på disse prestasjonene og gjøre et nytt forsøk på å rykke opp. Men dette satte koronapandemien stopper for, da sesongen ble avlyst.

Neste år venter nye muligheter. Da med et enda sterkere team i ryggen. Vi gleder oss!

Aftenbladet har skrevet en fyldig sak om nyheten. Les den her

Annonse fra Eliteserien: