Signerte treårskontrakt

G17-landslagsspiller Sondre Auklend fortsetter karrièren i Viking. (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

Torsdag var det 17 år gamle Sebastian Sørlie Henriksen som signerte ny avtale med klubben. Fredag var det ett år yngre Sondre Auklends tur til å forlenge.

– Utrolig kjekt med kontrakt til to av våre egne spillere de siste dagene, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, og legger til at begge har imponert på trening med A-laget.

16-åringen Sondre Auklend (blir 17 år 10. juni) kom til Viking fra Vidar. Siden har han imponert både for aldersbestemte landslag og i klubbens akademi. Så mye at han har vært på besøk hos utenlandske klubber som har vist interesse. Likevel har han valgt å fortsette i Viking.

– Om jeg absolutt ville kunne jeg dratt til utlandet nå. Det var litt interesse for meg, men dette var et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sa Auklend til Rogalands avis.

Sondre Auklend er ingen enkel mann å ta ballen fra. Her gjør Harald Nilsen Tangen og Runar Hove et forsøk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Sondre Auklend er ingen enkel mann å ta ballen fra. Her gjør Harald Nilsen Tangen og Runar Hove et forsøk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Auklend fikk sin debut for A-laget da han spilte andre omgang av oppgjøret mot Swarovski Tirol på La Manga i januar. I 2019 var han involvert i ni kamper for rekruttlaget i tredjedivisjon. For juniorene som spilte i nasjonal serie og NM, var han med i de fleste kampene. I tillegg spilte han hele tolv kamper for G16-landslaget.

Den offensive midtbanespilleren er altså den andre akademispilleren som blir tatt opp i A-stallen denne sesongen. Noe som styrker det lokale preget i spillergruppen enda mer, og viser at man jobber knallgodt i klubbens akademi.

– Jeg er stolt over at 69 prosent av spillerne i A-stallen er lokale, og at av disse er 54 prosent fra egne rekker, sier Henningsen.

Annonse fra Eliteserien: