Scoret fem og tok sin tredje strake seier

(KBK – Viking 3-5) Det manglet ikke på scoringer da Viking slo Kristiansund lørdag kveld. Både Berisha og Bytyqi scoret to hver, før Ibrahimaj punkterte oppgjøret like før slutt. I tillegg fikk vi se en keeperdebutant i Viking-målet.

(Foto: NTB scanpix)

Berisha scoret igjen

Like før avspark i kveldens kamp ble Adrian Nilsen Pereiras overgang til greske PAOK offentliggjort. Pereira dro til Hellas fredag og var med andre ord ikke med til Kristiansund. Det ga Rolf Daniel Vikstøl muligheten fra start. Sørlendingen var den eneste endringen Bjarne Berntsen og trenerteamet gjorde fra oppgjøret mot Molde like før landslagspausen. Og han skulle komme til å gjøre seg gjeldende.

Begge lag hadde vist god form i det siste. Viking hadde med to strake seire klatret opp på 10. plass. Hjemmelaget Kristiansund hadde før kveldens kamp seks seire på de syv siste og luktet på bronsen.

Kristiansund søkte tidlig i kampen ut mot venstre og Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino. Men første duell vant Viljar Helland Vevatne. Viking-kapteinen startet så et angrep som resulterte i hjørnespark. Og scoring.

Yann-Erik de Lanlay slo inn med høyrefoten. På fem meter kom Veton Berisha helt alene og stanget inn 1-0. Da var det spilt i underkant av fire minutter på Kristiansund stadion.

Ikke lenge etter testet Ylldren Ibrahimaj foten fra tyve meter. Ballen gikk rett i tverrliggeren, og satte nok en støkk i Eirik Holmen Johansen, målvakten som så ut til å tro at den kom til å gå langt over.

NTB_dlraHfbGf4w
Veton Berisha scoret sitt syvende på de seks siste kampene da han stanget Viking i ledelsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kristiansund tok over

Hjemmelaget fikk sin første mulighet da ballen ble slått over på bakre stolpe og Flamur Kastrati headet i nettveggen. Og etter dette tok de mer og mer over banespillet. Etter 17 minutter landet ballen i fanget til Pellegrino. Han tok den med inn i boks og avsluttet, men like til side for målet til Arild Østbø.

To minutter senere fikk samme mann nok en mulighet. Et frispark ble slått i bakrom og Pellegrino tok ned ballen og avsluttet fra skrått hold. Østbø ble stående og truffet, slik at det heller ikke denne gang ble scoring imot.

Kristiansund fortsatte å ha initiativet i kampen. Men de gråkledde Viking-spillerne forsvarte seg bra, var aggressive i presset, men også tålmodige, og prøvde å bruke ballen fornuftig på Kristiansunds banehalvdel de gangene de hadde den. Ofte ble det likevel litt for upresist.

Da vi nærmet oss halvtimen på Kristiansund stadion, måtte Arild Østbø forlate banen. Det så ut som han fikk seg en smell i en situasjon hvor han traff stolpen med foten sin. Inn for ham kom Michael Crowe til sin debut.

Fem minutter før pause kom utligningen.

NTB_I4bij8objv4
Michael Crowe fikk sin debut da Arild Østbø måtte gi seg med skade. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Og det var selvsagt Amahl Pellegrino som fant veien til nettmaskene. Kristiansund angrep på høyresiden. Motsatt lusket Pellegrino. Til slutt havnet ballen over til eliteseriens toppscorer, og han gjorde som vi har sett ham gjøre så ufattelig mange ganger tidligere, nemlig legge ballen med høyrefoten ned i venstre hjørne. Dermed var vi like langt.

Like før pause var han frempå igjen. Denne gang på første stolpe. Men Michael Crowe gjorde en fin inngripen og fikk avverget.

Siste kvarteret av første omgang hadde Viking lite å komme med.

Jøye meg, for en omgang

Fredrik Torsteinbø scoret et kjempemål i Kristiansund i fjor. To minutter etter hvilen fikk han muligheten til å score igjen. Ballen landet litt heldig i beina på ham inne i boks, og Torsteinbø avsluttet kjapt. Dessverre var keeper med og fikk reddet med foten, slik at det kun ble et hjørnespark.

Etter en grei start på andre omgang for Viking, hvor man var bedre med ball inne på KBKs halvdel, tok hjemmelaget igjen kommando. Pellegrino fikk seg en ny mulighet fra skrått hold og Olaus Skarsem traff tverrliggeren da han forsøkte seg. Kristiansund nærmet seg. Da scoret Viking igjen!

Rolf Daniel Vikstøl fikk med seg ballen på venstrekanten. Han slo inn på første stolpe. Der kom Veton Berisha som brukte hælen til å vippe ballen forbi keeper og i mål. Spissens tiende scoring for sesongen, og hans åttende på de seks siste kampene.

Like etter kom Joe Bell inn for Yann-Erik de Lanlay. Det gjorde at Ylldren Ibrahimaj trakk ut på høyrekanten. Så scoret Zymer Bytyqi en perle av et mål.

I Kristiansand hadde Bytyqi en kanonscoring mot Start tidligere i sesongen. Han ville ikke være noe dårligere i Kristiansund. Fra godt og vel tyve meter klinte han til med høyrefoten. Ballen den gikk som en missil opp i krysset, fullstendig utagbart for keeper. En helt vanvittig scoring av Vikings nummer syv.

Og det skulle bare gå noen få minutter før han var på plass igjen.

Joe Bell brøt inne på KBKs halvdel. Ballen havnet så hos Berisha som la over på bakre stolpe. Der tok Bytyqi den ned, vendte bort en mann og avsluttet i nærmeste, ikke ulikt målet han laget i Haugesund. Dermed 4-1 til Viking i Kristiansund!

NTB_Pk95-UjisSI
Zymer Bytyqi to nye mål. Den ene av det virkelig praktfulle slaget Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Så ble det spenning

Veton Berisha holdt på å gjøre 5-3 da han fikk en gavepakke inne i hjemmelagets boks med kvarteret igjen å spille. Fra skrått hold la han ballen like til side fra seks meter.

Så startet Kristiansund på opphentingen.

Først satte innbytter Bendik Bye inn 2-4 da han ble spilt gjennom alene med Crowe. Like etter var han nære ved å fikse 3-4. Så fikk hjemmelaget straffespark i en duell hvor Axel Andrésson var involvert. Amahl Pellegrino prøvde seg fra ellevemetersmerket, men keeperdebutanten Michael Crowe reddet mesterlig. Dessverre var Pellegrino først på returen og satte inn 3-4.

Men dette var kampen Viking skulle vinne. Og med mindre enn fem minutter igjen å spille, sørget Ylldren Ibrahimaj for å punktere kampen.

Zymer Bytyqi kom drivende oppover høyresiden. Han ga ballen videre til Berisha, som på første touch la inn foran mål. Der var Ibrahimaj på plass og satte inn 5-3, og sørget for at Viking tok sin tredje strake seier.

Nå venter europacupkamp mot Aberdeen på SR-Bank Arena førstkommende torsdag!

17. serierunde, Eliteserien
Lødag 12. september kl. 18.00, Kristiansund stadion
Kristiansund - Viking 3-5 (1-1)

Viking: Arild Østbø (Michael Crowe fra 27.) – Viljar Helland Vevatne (K), Henrik Heggheim (Even Østensen fra 70.), Axel Andrésson, Rolf Daniel Vikstøl – Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Lie Løkberg, Fredrik Torsteinbø – Yann-Erik de Lanlay (Joe Bell fra 62.), Veton Berisha, Zymer Bytyqi

Benk: Michael Crowe, Johnny Furdal, Sebastian Sebulonsen, Tommy Høiland, Even Østensen, Jefferson de Souza, Joe Bell

Kristiansund: Eirik Holmen Johansen – Bent Sørmo, Aliou Coly (K), Christophe Psyché, Amin Askar (Christoffer Aasba fra 70.) – Sondre Sørli (Bendik Bye fra 70.), Olaus Skarsem, Andreas Hopmark, Amahl Pellegrino – Liridon Kalludra (Max Normann Williamsen fra 87.) – Flamur Kastrati (Faris Moumbagna fra 46.)

Benk: Serigne Mbaye, Christoffer Aasbak, Erlend Sivertsen, Ivar Erlien Furu, Max Normann Williamsen, Ousseynou Diagne, Bendik Bye, Faris Moumbagna, Oskar Siira SIvertsen

Mål av: 0-1 Veton Berisha (4.), 1-1 Amahl Pellegrino (39.), 1-2 Veton Berisha (61.), 1-3 Zymer Bytyqi (69.), 1-4 Zymer Bytyqi (72.), 2-4 Bendik Bye (75.), 3-4 Amahl Pellegrino (str. 80.), 3-5 Ylldren Ibrahimaj (86.)