Viking - Jerv. Usman Sale feirer forbi forsvaret. Foto: Tore Fjermestad

Sale best i storseier

I perfekt fotballvær, og med håpet om å overta 2. plassen på tabellen, lå alt til rette for en fantastisk kveld på SR-Bank Arena. Og det ble det.

Med Zlatko Tripic, Zymer Bytyqi og Rasmus Martinsen ute med skade, og Tord Salte og Leo Østigård i Finland på U19 EM var det knyttet stor spenning til hvilke 11 som skulle gi Viking en god start på høstsesongen. Etter en god avslutning på våren, valgte Bjarne Berntsen å beholde så mange som mulig av de som startet mot Strømmen.

Dermed ble laget seende slik ut:
Wichne – Vikstøl, Vevatne (k), Nakkim, Kronberg – Torsteinbø, Ryerson, Thorstvedt – Sale, Danielsen, Høiland

God første omgang

En litt usikker inledning på kampen de første 10 minuttene av kampen, endte med at FK Jerv tok ledelsen etter 15 minutter. Scoringen kom etter et innoverskrudd hjørnespark.

For tredje hjemmekamp på rad ble Usman Sale stemt frem som Dagens Viking av publikum.

— Viking Fotball

Dets kulle ikke imdlertid ikke ta lenger en 5 minutter før Viking svarte på SR-Bank Arena. Tommy Høiland gjør en fantastisk jobb i pressleddet og presser frem en feil hos i Jerv forsvaret som gir Julian Ryerson muligheten til å bøye ballen i nettet fra 16 meter.

Etter halvtimen spilt smeller Usman Sale ballen i mål etter forarbeid fra Andre Danielsen. En klinisk avslutning fra Sale som med det scoret sitt andre Viking mål i karrieren.

Kun 5 minutter senere var Danielsen sin tur til å stå for avslutningen. Sale vinner ballen på mesterlig vis, og finner Høiland i boksen. OBOS-ligaens toppscorer er uselvisk og serverer Danielsen sin andre scoring for året.

Solid avslutning

Etter drøye timen spilt fikk høyre back Clas Kronberg æren av å avslutte et flott Viking angrep til 4-1 - og dermed var kampen i realiteten avgjort.

Retsen av kampen lyktes Viking med å kontrollere inn til en kofortabel seier. Både Ylldren Ibrahimaj og Harald Nilsen Tangen fikk noen minutter hver i det som var duoens A-lags debut for Viking.

Publisert: 23.07.2018
Skrevet av: Eirik Bjørnø // Foto: Tore Fjermestad