Pereira solgt til PAOK

Adrian Nilsen Pereira forlater Viking til fordel for den greske toppklubben PAOK.

(Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Har signert fireårskontrakt

– For oss i Viking er det dumt å miste en så god spiller og flott fyr som Adrian. Men samtidig er det ufattelig kjekt å se at vi greier å utvikle spillere som blir kjøpt opp av europeiske toppklubber. Det viser at arbeidet vi gjør i akademiet, og det arbeidet vi gjør sammen med klubbene rundt oss, for alvor begynner å bære frukter.

Det sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, etter at Adrian Nilsen Pereiras overgang til PAOK har gått i orden.

21-åringen reiste til Hellas fredag. Han har bestått den medisinske testen og har signert en fireårskontrakt med laget som endte som nummer to i den greske toppdivisjonen forrige sesong og skal ut i Champions League-kvalifisering mot Benfica førstkommende tirsdag.

Dette betyr at han har spilt sin siste kamp i mørkeblått – for denne gang. Sammen med pappa Thomas skal han bruke de neste dagene på å få kommet seg i orden i sin nye by, og forhåpentligvis blir alt papirarbeidet klart tidsnok til å rekke fristen for tirsdagens europacupoppgjør.

Pereira forlenget kontrakten med Viking i fjor sommer slik at den strakk seg ut 2022. Men da denne muligheten dukket opp, ønsket han å gripe sjansen.

– Adrian hadde veldig lyst til dette, og da er det kjekt at vi som klubb kan bidra til at han får oppleve drømmen, sier Bjørnø.

Nå skal han altså få oppleve proffdrømmen, for klubben som vant den greske Super League så sent som i 2019. Da tok de for øvrig The double. Han får drakt nummer 16, og blir også lagkamerat med tidligere Viking-spiller Sverrir Ingi Ingason.

Et lite eventyr

Adrian Nilsen Pereira startet å spille fotball i SIF. Han kom til Viking som 13-åringen, og har siden gått gradene i klubbens akademi. På mange måter er han et prakteksempel på hvordan Viking ønsker å drive klubb: utvikle spillere til å bli gode nok for A-laget, før de så tar steget videre ut i verden.

Venstrebacken med det brede gliset fikk sin A-lagsdebut for De mørkeblå 26. november 2017, da han kom inn for Rasmus Martinsen i siste serierunde – 2-0-seieren over Stabæk hjemme.

I 2018 spilte han for rekruttlaget i 3. divisjon, og fikk faktisk ikke en eneste kamp for A-laget i OBOS-ligaen. Det store gjennombruddet kom i 2019.

Da spilte han 17 eliteseriekamper og scoret to mål. Begge av det spektakulære slaget. Mot Strømsgodset fintet han bort et par mann før han iskaldt satte ballen i nettet. I Oslo, mot Vålerenga, banket han ballen i mål fra distanse med et kanonskudd.

Han scoret også et viktig mål i straffekonkurransen mot Aalesund i NM-kvartfinalen, rett før Iven Austbø reddet.


Og unge Pereira var selvsagt i startoppstillingen da Viking slo Haugesund i cupfinalen på Ullevaal. Debuten med flagget på brystet fikk han da det ble to kamper for U21-landslaget på sommeren.

I 2020 ha det blitt 15 kamper og to mål. Mot Sarpsborg 08, hvor han scoret to og hadde en målgivende, spilte han til 10-er på børsen i lokalavisene.

Nå venter nye eventyr i gresk fotball. Vi takker Adrian for tiden i klubben og ønsker ham lykke til i PAOK.

Annonse fra Eliteserien: