Overtidsscoring sørget for at rekken uten tap ble forlenget

(Viking - Strømsgodset 2-2) Etter førsteomgangen var det utrolig at Viking ikke ledet. Kvarteret før slutt sto det 2-0 til gjestene. En kjapp redusering og en overtidsscoring fra "Yanni" sørget for at Berntsens gutter står med åtte seriekamper på rad uten tap.

(Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Østensen på topp

Formspiller og toppscorer Veton Berisha var utilgjengelig til kveldens kamp, for første gang denne sesongen. Dermed var det duket for Even Østensen på topp, Hjelmeland-karens første start siden Sandefjord ble slått hjemme 1. juli.

Også Yann-Erik de Lanlay var tilbake i startelleveren. Han spilte god og skulle bli avgjørende for resultatet. På benken fant vi Arild Østbø og Rolf Daniel Vikstøl som var tilbake i troppen etter å ha vært ute med skade og karantene.

Viking tok avspark under flomlys og i strålende spilleforhold. Gjestene vant oppgjørets første hjørnespark. Ballen ble slått inn og i returrommet sto Johan Hove og ventet. Han smalt til fra rett utenfor sekstenmeteren og så ballen snike seg like til side for Iven Austbøs mål.

For hjemmelaget tok det litt tid å komme i gang. Kvarteret ut i kampen slo Yann-Erik de Lanlay en hard, innoverskrudd corner som keeper Viljar Myhra måtte bokse ut. Det var det nærmeste Viking hadde vært å få ballen i nettet så langt. Ikke lenge etter skjøt Fredrik Torsteinbø til kast.

Strømsgodset var ikke farlige de heller. Drammenserne kom fra to strake 0-0-kamper, og halvveis ut i første omgang tydet det meste på at det var nettopp det vi skulle få servert på SR-Bank Arena denne kvelden.

Sondre Flem Bjørshol kom nære scoring, men ble nektet av gjestens keeper. Foto: Carina Johansen / NTB

Gjestenes keeper sto i veien

Så begynte det å skje ting.

Først brøt Sondre Flem Bjørshol på midtbane. Han ga ballen til Ylldren Ibrahimaj og løp inn i boks. Der fikk han ballen tilbake og prøvde å slå inn foran, men et Godset-bein kom i veien og det ble hjørnespark.

Det hjørnesparket ble slått rett på høyrefoten til Joe Bell, som dundret til på volley. Viljar Myhra, som er en av målvaktene i Eliteserien med flest redninger, måtte ut i full strekk for å redde. En god mulighet for De mørkeblå.

Og nå hadde Viking trykket – alt foregikk på gjestenes banehalvdel. Yann-Erik de Lanlay slo et frispark fra høyre inn til Zymer Bytyqi som skjøt på direkte. Skuddet hadde god retning, men ble blokkert rett foran mål. Der lå Bjørshol klar. Han avsluttet, men en meget god redning fra Myhra sørget for at ballen spratt over mål og til hjørnespark.

Gjestene fikk sin største mulighet så langt da ballen ble slått inn og Joe Bell holdt på å sette den forbi Austbø. Men sistnevnte vartet opp med en solid redning. Også Johan Hove fikk en brukbar mulighet ikke lenge etter da han brukte venstrefoten og skjøt i nettveggen.

Fem minutter før pause fikk Even Østensen en gigantisk sjanse da han satte hodet på et innlegg fra Zymer Bytyqi. Men nok en gang dro gjestenes keeper frem en feberredning og sørget for at alt Viking endte opp med var et nytt hjørnespark.

Yann-Erik de Lanlay hadde en god omgang, jobbet, slet og var involvert i mye. Foto: Carina Johansen / NTB

Havnet under – kom tilbake

Andre omgang startet med et overtak til gjestene. Etter å skapt litt småfarligheter i starten av omgangen, sendte Lars-Jørgen Salvesen dem i ledelsen i det 53 minutt.

Strømsgodset vant ballen inne på Vikings banehalvdel og kontret hurtig. Ballen ble spilt inn mellom Andrésson og Vevatne, og der var Salvesen på plass og satte ballen i mål.

Viking kom seg rett opp på hesten igjen etter baklengsmålet. Anført av en forbannet Zymer Bytyqi kom først Even Østensen seg til en god sjanse, så skjøt Yann-Erik de Lanlay like utenfor.

Men når Viking angrep, etterlot de seg samtidig store rom inne på egen banehalvdel. Det utnyttet gjestene og Moses Mawa var nære å doble ledelsen da han kom alene med Austbø og satte ballen forbi keepere. Heldigvis kom Henrik Heggheim til unnsetning i grevens tid og fikk ryddet ballen vekk.

De mørkeblå spillerne fortsatte å jobbe og slite, og Strømsgodset måtte etter hvert ta i bruk ulovlig midler for å stoppe dem.

Berntsen foretok seg etter hvert noen bytter. Rolf Daniel Vikstøl og matchvinneren fra forrige kamp, Tommy Høiland, kom inn. Men i stedet for å få en redusering, gikk Strømsgodset opp i 2-0.

Et innlegg fra høyre havnet på bakre stolpe. Der var ingen andre enn gjestenes Johan Hove, som hadde en enkel jobb med å sette ballen i et åpent mål.

To minutter senere lå ballen i nettet igjen. Denne gang bak Viljar Myhra. Viking fikk hjørnespark og Viljar Helland Vevatne stanget inn reduseringen. Nå levde kampen for alvor!

Men klokken tikket og gikk. Så, på overtid, Tommy Høiland og Yann-Erik de Lanlay kombinerte og sistnevnte scoret da han kom gjennom med keeper. "Yanni" sin første scoring for klubben på mer enn fem år.

Yann-Erik de Lanlay kom tilbake etter å ha havnet under med to mål. Foto: Carina Johansen / NTB

Flere mål ble det ikke tid til. Dermed endte det uavgjort – Vikings åttende seriekamp på rad uten tap.

Dette var etter alt å dømme – og forhåpentligvis – siste kamp hvor det kun er tillatt med 200 tilskuere. Fra og med 12. oktober åpnes det opp for 600 tilskuere. Første hjemmekamp med økt tilskuerantall blir derbyet mot Haugesund 25. oktober.

Men først en liten landslagspause, før Odd venter i Skien om 14 dager.

20. serierunde, Eliteserien
Søndag 4. oktober kl. 18.00, SR-Bank Arena
Viking - Strømsgodset 2-2 (0-0)

Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol (Sebastian Sebulonsen fra 85'), Henrik Heggheim (Rolf Daniel Vikstøl fra 65'), Axel Andrésson, Viljar Helland Vevatne (K) – Ylldren Ibrahimaj, Joe Bell, Fredrik Torsteinbø – Yann-Erik de Lanlay, Even Østensen (Tommy Høiland fra 73'), Zymer Bytyqi

Benk: Arild Østbø, Tommy Høiland, Sondre Auklend, Sebastian Sebulonsen, Rolf Daniel Vikstøl, Jefferson de Souza, Kristoffer Forgaard Pauslen

Strømsgodset: Viljar Myhra – Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Duplexe Tchamba, Nicholas Mickelson – Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard (K) – Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Marcus Mølvadgaard fra 88')

Benk: Daniel Skretteberg, Marcus Mølvadgaard, Tobias Gulliksen, Valdimar Ingimundarson, Aleksander Stenseth, Simen Hammershaug, Sebastian Pop, Andreas Nyhagen, Kreshnik Krasniqi

Mål av: 0-1 Lars-Jørgen Salvesen (53'), 0-2 Johan Hove (75'), 1-2 Viljar Helland Vevatne (76'), 2-2 Yann-Erik de Lanlay (90.)