Overskudd i 2020: – Meget gledelig

Takket være lojale sesongkortholdere og samarbeidspartnere, samt spillersalg ble det et positivt resultat for Viking Fotball i 2020. – Meget gledelig, sier daglig leder Eirik Bjørnø.

Annonse:

Fredag 12. mars hadde Viking Fotball AS generalforsamling. Her ble årsrapporten for 2020 lagt frem for styret og aksjonerer, og den viser et solid overskudd.

Samlet sett gikk Viking Fotball AS (inkl. Viking Stadion AS) med 8,3 millioner i pluss i fjor. Det gjør at selskapets egenkapital nå er på 25,4 millioner kroner.

Sesongkortholdere og samarbeidspartnere

Daglig leder i Viking Fotball AS, Eirik Bjørnø, sier resultatet er gledelig og forteller at det gir Viking et godt fundament inn i det som ser ut til å bli nok et utfordrende år.

– Resultatet er positivt med tanke på alt vi har vært gjennom og fortsatt står i. Koronapandemien og restriksjonene denne bærer med seg, som blant annet publikumsbegrensninger, har gitt en betydelig reduksjon i driftsinntekter. Men takket være våre kjære supportere, samarbeidspartnere og aksjonerer har vi kommet oss trygt i land, sier han og legger til at man nå er positive med tanke på havne i grønn sone hos forbundet.

Mye av grunnen til at man kom så godt ut av et meget økonomisk krevende år, ligger som nevnt hos svært lojale sesongkortholdere og samarbeidspartnere. Til tross for blant annet publikumsrestriksjoner som kun tillot 200 og senere 600 tilskuere på SR-Bank Arena, lot klubbens trofaste være å kreve pengene tilbake.

I tillegg ser vi høy gevinst fra spillersalg, blant annet i forbindelse med Adrian Nilsen Pereiras overgang til greske PAOK.

Pereira kom fra SIF og gikk via klubbens akademi til A-laget for så å bli solgt til en utenlandsk klubb, helt i tråd med Vikings strategi rundt spillerutvikling. Den jobben som gjøres i akademiet om dagen, er formidabel, og forhåpentligvis vil den fortsette å bære frukter i årene som kommer.

Viking spilte i 2020 europacupkvalifisering, noe som også genererte en del ekstrainntekter sammenlignet med et normalår. Man fikk også innvilget kompensasjon fra regjeringens støtteordning som følge av tapte inntekter grunnet pålagte restriksjoner.

Ny styreleder på plass

Eliteserien 2021 er foreløpig utsatt til starten av mai. Om smittesituasjonen i landet tillater at ligaen sparkes i gang da, og hvordan sesongen kommer til å bli når det kommer til blant annet publikum på kamper, er spørsmål man ikke har svar på. Likevel ser man at lojaliteten blant publikum og samarbeidspartnere fortsatt er sterk, noe som er gledelig og gir grunn for optimisme.

– Vi går inn i 2021 med en nøktern optimisme. Sesongkortsalget og salg av samarbeidspakker hittil er svært oppløftende. Igjen opplever vi stor lojalitet, noe som er fantastisk. Så er det opp til oss å forvalte denne tilliten på en god måte, sier Eirik Bjørnø som understreker at usikkerheten rundt seriestart og muligheten for å slippe inn tilskuere gjør det vanskelig å planlegge.

Budsjettet for 2021, som blant annet inneholder en styrket satsing på damelaget, ble godkjent under generalforsamlingen. Samtidig ble Stig H. Christiansen valgt inn som ny styreleder, noe han også var fra 2017 til 2020.

Det gjør at styret i Viking Fotball AS ser slik ut:

  • Styreleder: Stig H. Christiansen
  • Nestleder: Jan Henrik Jelsa
  • Styremedlem: Merethe Berge Paasche
  • Styremedlem: Rune Bertelsen
  • Styremedlem: Heidi Skare
  • Varamedlem: Erik Sæstad
  • Varamedlem: Eirik Myhre
Annonse fra Eliteserien: