Viking - Levanger, Even Østensen. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Østensen med frekk scoring mot Bryne

(Viking II - Bryne II 3-2) Etter en noe slakk første omgang, våknet kampen mellom de to rivalene opp etter pause. Og publikum fikk servert flere flotte scoringer og spenning til siste sekund. (Foto: Sander Selsvik Jacobsen)

Annonse:

Rolig start

Da kampen startet var det 17 grader, pent vær og litt vind. Dette ble til kraftig vind, regn og jevnt over surt vær i løpet av kvelden da de gamle rivalene Viking og Bryne møttes onsdag. Riktignok var det rekruttlagene som spilte, men det var nok av gode spillere på begge lag til å sørge for et underholdende oppgjør.

Viking 2 stilte sterkt, og hadde blant flere A-lagsspillere Even Østensen og Jostein Ekeland på topp fra start. Thomas Pereiras lag kom fra 0-0 borte mot Vardeneset i serieåpningen, mens Bryne 2 slo rekruttene til Start i sin første kamp.

I første omgang var det nok mer futt i vindkastene enn det var i både dueller og avslutningene de to lagene kom med. Det startet noe forsiktig, men tok seg opp etter hvert.

Bryne-spiller Torben Dvergsdal fikk kampens første sjanse da det glapp bak hos Viking og han kom seg gjennom inne i boksen. Men avslutningen gikk over målet til Erik Arnebrott.

Og omgangen var preget av en del løsskudd fra begge lag, skudd og avslutninger som gikk over. Men Even Østensen kom nære da André Danielsen spilte ham fri bak gjestenes forsvar med en nydelig stikker. Østensen avsluttet fra 15 meter, skuddet var knallhardt, men gikk i tverrliggeren og ut.

Like før pause fikk Viking 2 hjørnespark. Adrian Nilsen Pereira slo inn og Even Østensen, eller Petter Bakken, fikk kranglet ballen i mål. Vanskelig å se hvem den var sist innom da det var masse spillere inne foran Brynes keeper.

Åpnet seg i 2. omgang

Etter pause tok underholdningsverdien seg opp, og allerede etter tre minutter utlignet Bryne 2. Ola Mæland åpnet Viking-forsvaret med en nydelig pasning til Sander Ystanes. Han var iskald alene med Arenbrott og scoret sikkert.

Og gjestene var nære ved å ta ledelsen like etter da Erik Rosland fyrte av i tverrliggeren.

Men i stedet gikk hjemmelaget i angrep. Adrian Nilsen Pereira gjorde en god jobb på venstresiden og fikk dyttet ballen videre til Jostein Ekeland. Han tok ballen med seg inn i boksen og sendte den inn foran mål. Der kom Even Østensen med en Bryne-stopper på slep, og fra fem meter sendte han ballen i mål med et lekkert hælspark.

Halvveis ut i omgangen ble Rune Pedersen Bore felt i sekstenmeteren og dommer pekte på ellevemetersmerket.  Tidligere Viking-spiller Pål Fjelde banket ballen i mål. Dermed var lagene like langt.

Men ikke lenge. For to minuttere senere satte Jostein Ekeland inn vinnermålet.

Adrian Nilsen Pereira kom nok en gang oppover på venstrekanten. Slo inn langs bakken til Ekeland som tok med seg ballen inn i sekstenmeteren. Der dro han av en mann og avsluttet utagbart i mål med venstrefoten.

Viking 2 hadde god kontroll utover kampen. Og det kunne blitt flere scoringer, da både Ekeland, Daniel Pollen og Herman Haugen hadde sine avslutninger.

I stedet for å punktere kampen fikk Bryne 2 en enorm sjanse på overtid. Dommeren koste seg såpass at han la til hele ti minutter. Rett før han blåste av var gjestene centimetere fra å utligne da Fredrik Torsteinbø lå flat inne på streken og reddet.

Men de mørkeblå holdt ut, og det endte med seier og tre poeng.

Kampfakta

• 2. serierunde, 3. divisjon, SR-Bank Arena

• Viking 2 – Bryne 2 3-2 (1-0)

• Viking 2: Erik Arnebrott – Adrian Nilsen Pereira, Henrik Heggheim, Daniel Pollen (Sebastian Sørlie Henriksen fra 77. min), Herman Haugen – Harald Nilsen Tangen, Lasse Berg Johnsen, André Danielsen (K) (Fredrik Torsteinbø fra 46. min), Petter Bakken (Kristian André Knarvik fra 60. min) – Jostein Ekeland, Even Østensen (Sander Amble Haugen fra 90. min)

• Sjanser: 6-4

• Cornere: 6-2

• Mål av: Østensen eller Bakken (42. min), Sander Ystansen (48. min), Even Østensen (53. min), Pål Fjelde (str. 65. min), Jostein Ekeland (67. min)

• Gule kort: Harald Nilsen Tangen, Henrik Heggheim, Kristian André Knarvik, Sean Patrick Aerts (Bryne 2)