Ny kontrakt for Torsteinbø

28-åringen fra Hundvåg er klar for fire nye år i mørkeblått.

– Gir oss sterk konkurranse

Forrige uke forlenget klubben med to erfarne, lokale og viktige spillere. Både Tommy Høiland og Fredrik Torsteinbø skrev nye langtidskontrakter, på henholdsvis tre og fire år, noe som gjør at Viking får to sentrale skikkelser med seg inn i fremtiden. Det er Bjarne Berntsen fornøyd med.

– Det er veldig bra. Lokale spillere som ønsker å spille for Viking er alltid kjekt. Begge to har vist de årene de har vært her at de er veldig bra på sitt beste, og de gir oss sterk konkurranse i leddene de spiller i, sier han.

Begge er som nevnt lokale, og kom til Viking sommeren 2017 da alt dreide seg om å berge plassen i Eliteserien. Nedrykk ble det likevel. Men begge var med til OBOS-ligaen, brettet opp ermene og bidro til at det ble opprykk på direkten.

Fra laget som startet hjemme mot Lillestrøm i august 2017, første kamp etter at Høiland og Torsteinbø hadde signert for klubben, er det kun de to og Iven Austbø igjen i Viking. Derfor er det ikke bare bidragene deres på banen som er viktige å få med når man nå skal ta nye steg, men også kontinuiteten de bærer med seg og tilfører garderoben.

Les intervju med Tommy: – Jeg elsker å spille for denne klubben

Gleder seg til Europa

Fredrik hadde i utgangspunktet kontrakt ut året. Men da praten om forlengelse kom i gang på La Manga, tok det ikke lang tid før en ny avtale var signert.

– Vi var vel enige om at begge parter ville forlenge, så da var det greit å få det i orden, fortalte Torsteinbø oss da vi møtte ham etter Jerv-kampen, som endte med 3-2-seier og hvor han spilte andreomgangen.

Han har vært en del av en opptur Viking ikke har sett maken til på lenge, og sier det har vært kjekt å være med å bygge klubben opp igjen fra bunn av, stein på stein. Og han gleder seg til å være med videre og se hvor det ender.

– Det er klart det blir spennende nå fremover. Først og fremst med Europa, sier den alltid så rolige og avslappede Torsteinbø.

Kontrakten han signerte strekker seg til ut 2023-sesongen. Det gir forutsigbarhet og trygghet for familiemannen, som ikke legger skjul på at nettopp det familiere spilte en stor rolle i avgjørelsen.

– Jeg har jo kone og barn, og vi ser for oss fremtiden her. Så da var det ikke så vanskelig å bli enig, sier han og legger til at det er godt å ha fått det på plass så tidlig som mulig.

Målfarlig høyreback

I 2018 var Fredrik involvert i 25 seriekamper, og han scoret fire mål. I fjor gikk det trått i starten, da en operasjon gjorde at han kom sent i gang med oppkjøringen. Men etter hvert ble det tydelig hvilken ressurs klubbens nummer ni er, og han spilte mer og mer og bidro med flere målpoeng.

Best huskes han kanskje for det viktige utlikningsmålet i Ålesund i NM-kvartfinalen. Etter en kaldusj i starten av kampen, utlignet Torsteinbø før pause, noe som også førte til ekstraomganger og den påfølgende straffesparkkonkurransen som Viking gikk seirende ut av. 

Men lekkerbiskenen han serverte mot Lillestrøm på hjemmebane, da han med knusende ro lobbet ballen i mål etter en uheldig inngripen fra gultrøyenes målvakt, er minst like minneverdig. For ikke å snakke om volleyen mot Kristiansund, da. Wow!

Saken fortsetter under videoen.


Grunnet litt skadetrøbbel i rekkene ble Fredrik satt inn på høyrebacken på sensommeren. Den oppgaven løste han med bravur, og utover sesongen var han inne som både venstreback, midtstopper og i litt mer vante posisjoner på midtbanen. Til slutt endte han på 23 seriekamper og fem mål. Og 8. desember ble han norgesmester.

Nå er han klar for mer!

Annonse fra Eliteserien: