Ny avtale med Lyse – og ny drakt

Det skrives historie når Viking og Lyse fortsetter samarbeidet og årets drakt presenteres.

Foto: Jarle Aasland

Tidenes avtale

Samarbeidet mellom Viking og Lyse går helt tilbake til 1994. Når den nye avtalen løper ut, har samarbeidet strukket seg over 30 år. Avtalen som nå er signert, blir historisk: For første gang gjelder den både menn, kvinner og breddelagene.

– Vi har spilt hverandre gode i snart 30 år, vi har vært gjennom nedturer og oppturer. Sponsoravtalen som nå er signert er ikke bare et løfte om fortsatt godt lagspill, men også om å bidra til at bredden blir styrket og at Viking blir en foregangsklubb for kvinnefotballen. Med denne avtalen tar vi det neste skrittet i en ny og spennende retning, sier sponsoransvarlig i Lyse, Cathrine Suttie.

Viking og Lyse
Eirik Bjørnø, Kjartan Salvesen, Astrid Norheim og Cathrine Suttie er strålende fornøyde med ny samarbeidsavtale.

Dette er noe man har jobbet med over lang tid. Og det er en stolt markedssjef som kan fortelle om tidenes avtale for klubben.

– Dette er helt unikt. Denne avtalen er den største noensinne for Viking. Det er den mest avgjørende avtalen for oss og er utrolig viktig. I dagens marked er det ikke gitt at man får tak i en hovedsponsor. Vi er stolte over at det går mot 30 år med Lyse som hovedsponsor, sier Kjartan Salvesen.

Daglig leder Eirik Bjørnø følger opp:

– I Viking synes vi det fantastisk å kunne fortsette samarbeidet med en partner som er solid og nyskapende. Vi gleder oss til å sammen skape gode opplevelser og nye historiske øyeblikk. Lyse har betydd mye for Viking i over 25 år, og vi er takknemlige for at det gode samarbeidet skal fortsette, sier Bjørnø.


I tillegg til å støtte klubben med ressurser og et godt samspill, vil Lyse, i kraft av avtalen også bidra til at Viking skal bli en mer bærekraftig klubb. Det innebærer at Viking skal minske sitt miljøavtrykk, med tett rådgivning fra Lyse. 

– Vi har aldri hatt så mye godt innhold i avtalen som nå. Viking engasjerer hele regionen, og denne avtalen gir oss et godt utgangspunkt for å bidra med positive opplevelser for alle oss som bor her, sier Cathrine Suttie i Lyse.

Lyse-logoen (Stavanger Energi de første årene) har preget Viking-drakten siden midten av 90-tallet. I oppturer og nedturer. Hverdager og store øyeblikk.

Historisk drakt

Nytt for denne sesongen er at det blir like drakter for herrene og damene. Med dette grepet skrives det Viking-historie. For aldri før har man spilt med like drakter, ei heller med samme hovedsponor.

Dette er en del av den styrkede kvinnesatsingen i klubben, som forhåpentligvis skal bidra til at vi får se laget på øverste nivå innen noen år.

Mens herrene starter sesongen førstkommende søndag med besøk av Brann, venter damene fortsatt på en dato for seriestart. Forhåpentligvis kommer det gode nyheter rundt dette i løpet av uken.

Det gjøres flere endringer på årets drakt, som kommer i mørkeblå og hvit. Drakten har et nytt snitt, V-hals, gull i kragen og litt mørkere skuldre. I tillegg vil logoene til samarbeidspartnerne være hvite, ikke flerfargede som tidligere.

– Eliteseriens fineste drakt, slår Kjartan Salvesen fast.

Den nye drakten blir å finne i regionens Sport 1-butikker og på vikingshop.no fra og med i dag, tirsdag 4. mai.

Sebastian Sebulonsen i årets drakt.😍 Foto: Sjur Stølen
Sebastian Sebulonsen i årets drakt.😍 Foto: Sjur Stølen

 

Historisk bilde av Nora Heggheim og Veton Berisha. Foto: Jarle Aasland
Historisk bilde av Nora Heggheim og Veton Berisha. Foto: Jarle Aasland

 

Annonse fra Eliteserien: