Landslagsrapport: To av to for U20-gutta

Flere Viking-spillere har vært på landslagssamling – med vekslende hell.

Nærmer seg mesterskap

Kristian Thorstvedt og Tord Johnsen Salte har vært i aksjon for det VM-klare U20-landslaget. Lørdag møtte de norske gutta Østerrikes U21-landslag, og tirsdag var det Slovakia U21 som sto for tur.

I første kamp vant Norge 1-0 etter scoring av Erling Braut Haaland. Tord Johnsen Salte var kaptein og spilte en time, mens Kristian Thorstvedt fikk hele kampen.

Mot Slovakia startet ingen av Viking-spillerne, men Thorstvedt kom inn etter hvert. Norge vant 2-0 etter at Erling Braut Haaland og vår venn Leo Skiri Østigård scoret hvert sitt mål.

Dette var de siste to kampene før landslaget drar til VM i Polen i mai. Med gode prestasjoner for Viking fremover er sjansen stor for at Salte og Thorstvedt får spille mesterskap.

– Vi var 23 her og vi skal ned til 21, og vi har spillere som ikke var her som også er aktuelle. Det er stor konkurranse. Fotball er ferskvare, det som skjer her og det som skjer den neste måneden er det viktigste i forhold til uttaket til VM, sa landslagets trener, Pål Arne "Paco" Johansen, til fotball.no etter samlingen.

Bratt læringskurve

Erik Arnebrott fikk seg nok en tur til Marbella da han dro av sted med U21-landslaget. Den unge målvakten fikk spille andre omgang mot Finland og de siste 25 minuttene mot Russland. Og han fikk absolutt nok å gjøre.

I det første oppgjøret tapte de norske gutta hele 3-8, og Arnebrott, som debuterte med flagget på brystet, måtte plukke fem baller ut av nettet.

Totalt fikk 11 spillere sin debut i kampen.

– Finland var veldig effektive. Gutta sto på, de kriget og jobbet hardt, men vi henger ikke helt sammen som lag på dette nivået. I dag ble det brutalt, men dette er en ny gjeng som skal lære å takle U21-nivået, sa Terje Skjeldestad, som ledet laget i Leif Gunnar Smeruds fravær, etter kampen.

• Les mer om kampen her.

I den andre kampen ble det 1-5 tap, og nok en gang måtte Arnebrott plukke et par baller ut av mål.

– Selv om det har vært tøffe kamper og to tap, tror jeg det har vært en god uke for de nye som fikk prøve seg på dette nivået. Det de har vært med på her kommer de til å dra nytte av senere og så blir det spennende å se hvem som tar til seg lærdommen og tar nivået fremover, sa den vikarierende treneren.

Utvist på kort tid

Axel Óskar Andrésson har vært på samling med det islandske U21-landslaget. Island spilte 1-1 mot Tsjekkia i første kamp, hvor Axel fikk spille en omgang. Mot Qatar i den andre kampen vant islendingene 3-0, men for midtstopperen vår ble det et kort innhopp. Andrésson kom inn 12 minutter før slutt. Fem minutter senere ble han utvist.

Torsdag var alle spillerne tilbake på trening i Jåttåvågen for å få med seg siste innspurt før Eliteserien starter søndag.