Kom tilbake for andre kamp på rad

(Viking - VIF 2-2) Det så ut til å gå mot et tomålstap da ti minutter gjenstod av kampen. Så sørget Zymer Bytyqi og Veton Berisha for en ny redningsaksjon.

Nytt comeback

– Vi har lyst til å vinne fotballkamper og ta tre poeng. Dessverre blir det ikke tre poeng i dag, men det positive er at vi kommer tilbake igjen. Det samme gjorde vi mot Sandefjord, så vi får ta med den.

Det sa Veton Berisha etter poengdelingen på SR-Bank Arena torsdag kveld. Berisha   fikk sitt 16. mål for sesongen da han stusset et frispark fra Zymer Bytyqi i mål og reduserte åtte minutter før full tid. Seks minutter senere satte Bytyqi inn utligningen, og Viking kom tilbake fra 0-2 for andre kamp på rad.

– Det ser litt mørkt ut, men jeg føler vi har god kontroll i andre omgang. Vi maler på og maler på og kommer til en del sjanser. Og måten vi henter oss inn på viser hva slags moral det er i laget. Vi nekter å tape, sier Ylldren Ibrahimaj.

For Viking-trener Bjarne Berntsen var det en spesiell kveld, da dette var hans siste kamp som sjef på hjemmebane. Før avspark ble han hyllet av publikum og alle andre som var tilstede på SR-Bank Arena, og han fikk blomster fra blant andre ordfører Kari Nessa Nordtun.

– Det viktigste for oss var at han ikke skulle avslutte med tap på hjemmebane, sier fortalte Zymer Bytyqi Eurosport etter kampen. Og sjefen satte pris på at guttene hans kom tilbake nok en gang.

– Det smaker utrolig godt når du ligger under med to mål på hjemmebane mot et så godt lag som Vålerenga og kommer tilbake og har det trykket i hele andre omgang. Det er kjekt, og jeg unnet guttene det. De jobbet hardt hele veien, sier Berntsen til TV-kanalen.

Poenget gjør at Viking nå er oppe på 44. Fortsatt innehar man 6. plassen, men Odd som ligger like bak har tre kamper færre.

Scoret på overtid

Til årets siste hjemmekamp stilte Viking tilnærmet likt som da Brann ble slått 2-0. Zymer Bytyqi var tilbake fra skade, det samme var flere andre som hvilte i 2-2-kampen mot Sandefjord søndag.

På motsatt banehalvdel ventet et bronsejagende Vålerenga, som mer eller mindre kunne sikre tredjeplassen med seier.

Det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse.

Ylldren Ibrahimaj snappet opp ballen på midtbanen, tok den med seg og spilte en fin stikker til Veton Berisha. Vikings toppscorer avsluttet i nærmeste, men keeper fikk ballen ut til corner.

Kvarteret ut i kampen måtte Axel Andrésson gi seg etter å ha landet forkjært etter en hodeduell. Inn kom Rolf Daniel Vikstøl, mens Viljar Helland Vevatne ble skjøvet inn i midtforsvaret

Vålerenga headet over etter et innlegg fra høyre. Utenom det spilte de seg ikke frem til all verden i starten.

Da halvtimen nærmet seg fikk Ibrahimaj en skuddmulighet, etter at Viking hadde holdt trykket opp og fått presset gjestene tilbake. Rolf Daniel Vikstøl la ut lavt, og på 16 meter skjøt Ibrahimaj. Skuddet ble litt for enkelt for keeper.

Etter et par gode Viking-angrep som ikke resulterte i noe, kom omgangens desidert største sjanse. Et utspark fra gjestenes keeper spratt over forsvaret til Viking. Der kom Aron Dønnum sneket seg inn, og kantspilleren kom alene gjennom med Austbø. Dønnum la ballen over Austbø, men traff tverrliggeren.

På overtid skulle scoringen likevel komme. Vålerenga kombinerte fint og Dønnum ble spilt gjennom. Denne gang gjorde han ingen feil og satte ballen mellom beina på Iven Austbø og i mål.

Tidlig scoring imot

Joe Bell kom inn for Kristoffer Lie Løkberg til pause. Men gjestene gjorde vondt verre med en gang. Viking-forsvaret rygget da målscorer Dønnum kom med ballen. Det ga ham nok tid til å stille inn siktet og prikke inn 2-0 til Vålerenga før det var gått fem minutter av andre omgang.

Tyve minutter før slutt traff Yann-Erik de Lanlay stolpen. "Yanni" fintet seg elegant forbi en Vålerenga-spiller og klemte til fra 18 meter, men dessverre ble det stolpe ut.

I det 82. minutt fikk Viking frispark fra godt og vel tyve meter. Zymer Bytyqi ladet kanonen og fyrte av. Ballen suste inn i nettet og det var ny spenning i kampen.

Det skulle vise seg at Veton Berisha var borti ballen på vei inn og fikk med det scoringen. Men det tok ikke langt tid før Bytqi noterte seg for sitt tiende mål for sesongen

To minutter før full tid var han på plass og satte inn utligningen. Og for andre kamp på rad berget Viking ett poeng etter å ha ligget under med to mål.

Stor takk til Felt O og publikum som leverte strålende gjennom 90 minutter!

Bjarte Lunde Aarsheim, Bjarne Berntsen og Morten Jensen takker publikum for støtten i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB

29. serierunde, Eliteserien
Søndag 10. desember kl. 18.00, SR-Bank Arena
Viking - Vålerenga 2-2 (0-1)

Viking: Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Axel Andrésson (Rolf Daniel Vikstøl fra 17'), Viljar Helland Vevatne (K) – Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Lie Løkberg (Joe Bell fra 46'), Fredrik Torsteinbø (Samúel Fridjónsson fra 72') – Yann-Erik de Lanlay, Veton Berisha (Tommy Høiland fra 90'), Zymer Bytyqi

Benk: Arild Østbø, Joe Bell, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl, Jefferson de Souza, Samúel Fridjónsson

Vålerenga: Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal (K), Ivam Näsberg, Felix Horn Myhre – Hnerik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson (Vidar Örn Kjartansson fra 78'), Osama Sahraoui (Odin Thiago Holm fra 82')

Benk: Kjetil Haug, Bård Finne, Odin Thiago Holm, Benjamin Stokke, Vidar Örn Kjartansson, Oskar Opsahl, Brage Skaret

Mål av: 0-1 Aron Dønnum (45'), 0-2 Aron Dønnum (49'), 1-2 Veton Berisha (82'), 2-2 Zymer Bytyqi (88')