Knepent tap for Haugesund

(Viking - FKH 0-1) Rekken på åtte seriekamper uten tap ble brutt av et Haugesund-lag som gjorde ting vanskelig for Viking.

Annonse:

(Foto: Carina Johansen / NTB)

Senket av Wadji-scoring

Bruno Leite spilte Ibrahima Wadji gjennom Viking-forsvaret midtveis i første omgang. Alene med Iven Austbø var spissen iskald og scoret kveldens eneste mål på SR-Bank Arena.

Nettopp Wadji og hans spisskompetanse hadde laget pratet om på forhånd. Så glapp det altså allerede i første omgang.

– Det er klart det skuffer meg. Men når han er så rask som han er og kommer én mot én der, så er han vanskelig å stoppe, og det viste seg i dag og, sa Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.

Viking-treneren syntes det ble litt for upresist i første omgang, men var klar på at det var laget hans som kjørte kampen etter hvilen.

– Men vi klarte ikke skape de store sjansene, konstaterte han og trakk frem det positive i at Viking dominerte såpass etter pause, som blant annet var den fysiske formen.

Like før slutt, på overtid, gikk innbytter Sondre Auklend i bakken inne i Haugesunds sekstenmeter. Da ropte majoriteten av de 600 tilskueren som hadde sluppet inn gjennom portene på straffespark. Også Berntsen mente det burde blitt blåst.

– Den klareste straffen jeg har sett på Stadion i år. Hvis ikke det er staffe, så forstår jeg ingenting, sa han da han fikk se situasjonen om igjen etter kampen.

Bjarne Berntsen så guttene sine styre det meste av spillet, uten å komme til de store sjansene. Foto: Carina Johansen / NTB

Tommy Høiland, som kom inn midtveis i andre omgang, mente det var langt fra godt nok det som ble vist denne tirsdagskvelden. Kristoffer Lie Løkberg, som kom inn sammen med Høiland, pekte på at de ikke er gode nok til å spille ut motstandere som legger seg lavt.

– Vi blir kanskje litt avslørt mot et lag som kommer med en plan om å ligge dypt inne på egen banehalvdel i 4-5-1 og kontre med Wadji, sa trønderen som også sa at kampen ble som de siste oppgjørene mellom de to lagene; kamper du gjerne ikke setter på reprise og ser om igjen.

God stemning – lite sjanser

Flomlysene var skrudd på, himmelens kraner åpne og Kongepokalen ble løftet på Felt O under innmarsj da det 29. Rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund sto på tirsdagsmenyen.

Veton Berisha var tilbake i startoppstillingen, etter å ha vært ute med skade da Strømsgodset gjestet SR-Bank Arena og det ble 2-2 forrige kamp. Siden den gang har det vært landslagspause og en liten ekstra, ufrivillig pause for Viking. Veton Berisha fikk som kjent påvist korona, og dermed bar det ut i en ti dager lang karantene for store deler av troppen. Dette medførte at kampene mot Odd og Haugesund ble utsatt.

Veton Berisha var tilbake fra start og fikk litt over en time på banen. Foto: Carina Johansen / NTB

Med kun tre fellesøkter før derbyet, var det knyttet spenning til hvordan Viking kom til å fremstå. Gjestene tok et lite initiativ fra start, og fikk blant annet et par tidlige dødballer som de svingte inn i Iven Austbøs sekstenmeter, uten at det resulterte i noen farligheter.

Det tok ikke mange minuttene før Viking tok over. Og i det tolvte minutt fikk Fredrik Torsteinbø en kjempesjanse. Haugesund hadde hjørnespark, Viking kontret og kom tre mot én! Torsteinbø fikk ballen, men et dårlig touch første til at den trillet inn i klypene til Helge Sandvik i stedet for i nettet.

Etter dette var det langt mellom høydepunktene. Viking fikk ballen inn foran mål ved flere anledninger, men enten havnet den i armene til Sandvik i FKH-buret, eller så ble de klarert av en gul forsvarer.

Haugesund hadde lite å komme med. Før de plutselig scoret. Ballen ble spilt i beina til Ibrahima Wadji. I duell med Axel Andrésson dro han seg forbi og avsluttet iskaldt i mål langs bakken alene med Austbø.

Viking ikke rett i angrep og skaffet seg hjørnespark. Der fikk Veton Berisha muligheten da han klinte til på volley over mål.

Bjarne Berntsens gutter slet litt med det samme som innledningsvis i sesongen, nemlig presisjon på siste tredjedel. Både når det gjaldt avslutninger, pasninger og innlegg. Haugesund hadde på sin side fått kampen inn i sitt spor. De brukte god tid, var kompakte og hugde til når Viking slurvet og ga dem muligheter.

Zymer Bytiqi og lagkameratene slet med å komme seg i gode avslutningsposisjoner. Foto: Carina Johansen / NTB

Dominerte banespillet

Gjestene fikk andre omgangs første sjanse da Bruno Leite dro seg innover og skjøt fra skrått hold. Iven Austbø fikk slått til hjørnespark.

Så var det Vikings tur. Yann-Erik de Lanlay slo en utoverskrudd corner. På første stolpe kom Fredrik Torsteinbø som knallet til på direkten. Avslutningen var hard, men ballen gikk til side for mål.

De mørkeblå bet seg fast inne på gjestenes banehalvdel og satte Haugesund under press. Dette resulterte i flere hjørnespark, dessverre ikke særlig mer. Viking hadde ballen klart mest, men maktet ikke omsette det dominerende banespillet i store sjanser. Gjestene fra nord for Boknafjorden så ut til å ha brukbar kontroll.

Midtveis i omgangen gjorde Viking fire bytter. Tommy Høiland, Kristoffer Lie Løkberg, Sondre Auklend og Samúel Fridjónsson kom inn, mens Veton Berisha, Joe Bell, Yann-Erik de Lanlay og Fredrik Torsteinbø gikk ut.

For Fridjónsson var dette første kamp etter overgangen fra tysk fotball. For Tommy Høiland var det snakk om kamp nummer 197 for klubben. Etter et par minutter på banen pådro Høiland seg gult kort, noe som betyr at han må stå over søndagens kamp mot Stabæk.

Deilig å se Samúel Fridjónsson tilbake i Viking-drakt, selv om heller ikke han greide å sette sitt preg på kampen da han kom inn. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking prøvde iherdig å få til en sluttspurt, på samme måte som mot Strømsgodset i forrige hjemmekamp. Men det ville seg ikke denne kvelden. Selv ikke da Sondre Auklend fyrte av etter Vikings ellevte hjørnespark og Helge Sandvik måtte til med en god redning for å hindre scoring. Dermed ble det tap for Haugesund, for første gang siden 2015 hjemme i Stavanger.

Allerede søndag er det nye muligheter. Da venter Stabæk på Nadderud. Den kampen har avspark klokken 18.00.

Takk til Felt O og alle andre som lagde god stemning denne kvelden. Foto: Carina Johansen / NTB