Kantspiller blir mørkeblå

Frida Skoglund Pedersen (21) er klar for klubben.

Annonse:

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og ta fatt på denne utfordringen. Viking har mye spennende på gang, og jeg ser virkelig frem til å ta del i en slik satsing og en så stor klubb. 

21 år gamle Frida Skoglund Pedersen har de siste sesongene spilt for divisjonskollega Odd, men har nå bestemt seg for å flytte vestover og ta fatt på en ny utfordring.

Kantspilleren forlot gamleklubben tidlig i sesongen etter enighet om å terminere kontrakten, og har hatt dialog med Viking siden den gang.

– Viking var veldig tidlig ute med å vise interesse, og har gitt et skikkelig godt inntrykk gjennom hele prosessen. Jeg har følt meg veldig ønsket og har hatt veldig god oppfølging. Det er noe som har betydd veldig mye for meg, sier hun.

På besøk mot gamleklubben

21-åringen er for øyeblikket under opptrening etter et tretthetsbrudd i lysken, men håper å kunne ikle seg den mørkeblå drakten om ikke så veldig lang tid.

Hun flytter til Stavanger om kort tid, hvor planen er å starte i ny jobb hos en av våre samarbeidspartnere.

Denne helgen var hun til stede på jubileumsdagen da nettopp gamleklubben Odd ble slått 1-0 på 125-årsdagen til Viking, og signerte kontrakten som gjør henne til Viking-spiller.

Samtidig fikk hun også hilse på sine nye lagvenninner. 

– Jeg ble tatt imot av spillergruppa på en helt fantastisk måte, og det gjør at jeg nå bare gleder meg enda mer til å komme til Stavanger og starte i Viking. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av hele opplegget etter å ha fulgt med på sosiale medier i en lang periode, men dette var nesten over all forventning, sier 21-åringen.

Foto: Alexander Larsen
Foto: Alexander Larsen

Hvem er hun?

Den nye Viking-spilleren, som kan bekle flere roller offensivt, beskriver seg selv på følgende måte: 

– Jeg er en kantspiller som har mine styrker én mot én, og som er glad i å utfordre og skape målsjanser. Jeg håper virkelig jeg kan bidra med målpoeng og bidra godt for klubben. Jeg er stor fan av Viking sin spillestil, og jeg tror det er en type fotball som kan passe meg veldig bra, sier Skoglund Pedersen.

Østlendingen spilte 22 kamper for Odd i 2. divisjon forrige sesong og scoret ni mål, da klubben til slutt rykket opp til 1. divisjon.

Hun står også registrert med totalt åtte aldersbestemte landskamper i løpet av karrieren.

Annonse fra Eliteserien: