Kabran-rakett i ny uavgjort

(Sandnes Ulf - Viking 1-1) Kevin Kabran scoret sitt første mål for klubben da han sendte av gårde en rakett fra 25 meter som suste inn i nettet.

Annonse:

Huskes for Kabran-scoring

Onsdag kveld møttes Viking og Sandnes Ulf til nok et lokalderby foran tomme tribuner. Det var de lyseblå som kom best i gang, men vi måtte vente til i andre omgang før det ble scoringer.

Jostein Ekeland fant Magnus Rets Grødem noen minutter etter pause. Fjorårets toppscorer i Sandnes Ulf gjorde ingen feil og sendte vertene i ledelsen. Ti minutter senere smalt det fra Kevin Kabran som hamret ballen i mål fra 25 meter. En nydelig måte å score sitt første Viking-mål på.

Begge lag hadde sine muligheter til å stikke av med seieren, men det kom ikke flere scoringer på Øster Hus Arena. Dermed ny uavgjort for Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims gutter.

Endringer fra start

Viking spilte sin første treningskamp for året da det ble 1-1 mot Åsane hjemme på SR-Bank Arena lørdag.  Det var ikke mer enn det måtte før pause. Langt bedre etter. Begge målene kom etter grove forsvarsfeil fra lag som prøvde å spille seg ut bakfra. Samúel Fridjónsson var involvert i baklengsmålet og satte inn utligningen selv.

– Vi fikk trent mye på høyt press mot Åsane. Det var god læring. Men det lugget litt i de offensive relasjonene. Vi var lite i bakrom, det likte vi ikke, sa Bjarte Lunde Aarsheim etter den kampen.

Onsdagens motstander, Sandnes Ulf, spilte også sin første treningskamp for året lørdag, da de tapte 2-3 for Jerv i Kristiansand.

Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim gjorde et par endringer i startoppstillingen. Iven Austbø var ute av sin ventekarantene og tilbake i buret. Rolf Daniel Vikstøl startet på venstrebacken. I treeren foran Løkberg og Bell var Torsteinbø (kant) og Harald Nilsen Tangen (tier) inne, mens Veton Berisha som fikk den siste halvtimen mot Åsane, spilte på topp.

De lyseblå stilte ganske så toppet, med blant andre tre tidligere Viking-spillere fra start: Aslak Falch, Jostein Ekeland og Mathias Bringaker.

Hjemmelaget farligst

Og det var nettopp en tidligere Viking-spiller som fikk kampens første sjanse. Før det var spilt et minutt skjøt Jostein Ekeland, men Iven Austbø var kjapt nede og avverget slik at det kun endte med et hjørnespark.

Viking fortsatte med det høye presset vi så mot Åsane, noe som ofte førte til at hjemmelaget slo langt, uten hell. De mørkeblå festet et visst grep om kampen innledningsvis, men spilte seg ikke til de store mulighetene foran vertenes mål. Etter hvert jevnet det seg mer ut, men ingen av lagene greide sy sammen noen truende angrep – før i det 26. minutt.

Da kom Viking rundt på høyrekanten. Ballen ble slått inn av Harald Nilsen Tangen og headet mot mål av Rolf Daniel Vikstøl. Med trafikk inne foran mål, ble avslutningen ekkel for Aslak Falch i Sandnes Ulf-buret. Men den tidligere Viking-målvakten fikk tak i ballen og reddet.

Sebastian Sebulonsen prøvde seg fra distanse etter en halvtime. Sola-gutten klemte til fra hjørnet av sekstenmeteren, men ballen gikk et lite stykke til side for mål.

Iven Austbø, som hadde en meget god omgang, måtte varte opp med nok en god redning fra sin tidligere lagkamerat da Jostein Ekeland prøvde seg fra 15 meter ti minutter før pause. Med flere mørkeblå spillere foran seg, var det vanskelig for Austbø å se utgangen på skuddet. Men den rutinerte målmannen reddet mesterlig!

Like før pause var Sandnes Ulf frempå igjen. Denne gang fikk Runar Hove avverget på strek. Dermed endte det målløst etter de første 45 minuttene på Øster Hus Arena.

Prøvde seg fra distanse

Etter hvilen gjorde Viking flere bytter: Vevatne kom inn for Hove, Fridjónsson for Løkberg, de Lanlay for Torsteinbø og Auklend for Berisha. Auklend la seg ute til venstre mens Kabran spilte på topp.

Men som i starten av første omgang var det en tidligere Viking-spillere som skulle komme til første sjanse. Mathias Bringaker fikk avsluttet fra elleve meter, men ballen gikk til side for Austbøs mål.

Like etter fikk hjemmelagte massevis av rom etter et oppspill. Dette utnyttet de og Magnus Rets Grødem sendte ballen i mål etter en pasning fra Ekeland. Ikke ufortjent.

Kevin Kabran hadde flere avslutninger mot Åsanbe uten å lykkes. Denne kvelden prøvde han seg fra langt hold. Det endte med suksess! Svenskens skudd fra om lag 25 meter var knallhardt og suste inn i nettet bak Falch. Dermed 1-1.

Joe Bell var tydelig inspirert av Kabran da han få minutter senere gikk på skudd fra nærmere 30 meter. Forsøket var ikke dårlig, men gikk like over.

Viking slet med å spille seg til farlighete rinne i motsnatderens boks og måtte ofte ty til skudd. Sondre Auklend prøvde seg fra 20 meter kvarteret før slutt. Men også det skuddet gikk rett over.

Hjemmelaget var ikke ufarlige, og ti minutter før slutt headet de like utenfor etter et frispark som ble slått inn i boks. Viking fikk kampens siste mulighet etter fint angrepsspill som resulterte i at Vikstøl prøvde seg fra skrått hold. Men avslutningen gikk utenfor.

For andre kamp på rad endte det altså 1-1. Søndag kommer Start til SR-Bank Arena for ny treningskamp. Den ser du på aftenbladet.no.