Jone Berg legger opp

– Det er den tøffeste beskjeden jeg noen gang har fått, sier Jone Berg. Vår unge og talentfulle midtstopper tvinges til å legge fotballskoene på hylla.

Annonse:

Jone Berg er tilgjengelig for media. Dersom dette er ønskelig, ta gjerne kontakt med mediaansvarlig Alexander Larsen (45287066) for mer informasjon.

– Jeg har hørt med flere leger, og de sier alle det samme: Det er ingenting jeg kan gjøre for å drive med toppidrett. Å få den beskjeden er selvfølgelig utrolig tungt. Jeg har jobbet hele livet mitt for dette. 

Det er med en enorm tristhet vi i dag informerer om at vår talentfulle midtstopper Jone Berg er nødt til å legge opp. 

Som mange kanskje har fått med seg, har ikke 19-åringen vært i aksjon på banen denne sesongen, verken i Eliteserien eller for Viking 2 i 2. divisjon.

Det er det en helt spesiell grunn til. 

Mottok beskjeden nylig

Under en rutinemessig kontroll tidligere i år, ble det oppdaget en feil på Jones hjerte, og siden den gang har det pågått en prosess for å finne ut om vår midtstopper kan fortsette å spille fotball på toppnivå. 

Det kan han dessverre ikke. Den tunge beskjeden fikk han for kort tid siden. 

– Jeg har hele tiden vært innstilt på at det skulle ordne seg, og det har vært vanskelig å ikke vite hva som kom til å skje. Men jeg har funnet andre ting å fylle dagene med og for å tenke på litt andre ting. Men det vil ta tid å komme seg over dette, sier unggutten.

Han har dermed spilt sin siste kamp i mørkeblått, men kommer til å tilbringe resten av sesongen sammen med sine lagkamerater.

– Alltid vært drømmen

– Å spille for Viking har vært drømmen hele livet, og i år var jeg tatt opp i A-stallen og hadde fått kontrakt. Jeg følte meg i bra form og var klar for å angripe sesongen. Det er en drøm som blir knust, sier Berg.

19-åringen sier han er svært takknemlig for støtten fra sine lagkamerater gjennom en tøff tid. 

– De har tatt utrolig godt vare på meg, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem. Hver dag er det noen som har spurt hvordan jeg har det. Jeg setter utrolig stor pris på alle. Jeg blir nesten rørt av å snakke om det, sier han.

Selv om drømmen om å spille foran et fullsatt SR-Bank Arena brast på verst tenkelig vis, sitter midtstopperen igjen med mange gode minner fra tiden i mørkeblått.

– Jeg har fått oppleve noen øyeblikk som kommer til å vare livet ut. Jeg husker spesielt kampen mot Brøndby på treningsleir i Portugal, da jeg fikk min første start for klubben. Jeg kommer til å huske den kampen resten av livet. I tillegg må jeg nevne fjorårets bortekamp mot Brann. Det var virkelig kult å få oppleve, sier han.

Ønsker å hjelpe andre

Han ønsker også å være til hjelp for andre med å fortelle sin versjon.

– Jeg ønsker å informere alle hjemme om hvor jeg har blitt av og status rundt meg. I tillegg viser det viktigheten av en medisinsk test. Jeg har blitt fortalt av alle leger, som sier det samme: Hadde vi ikke funnet ut av dette, kunne det gått veldig galt, forteller han.

– Alle forstår at du har det tøft og at du har hatt det tøft. Du må ikke være redd for å snakke med de rundt deg. Det er den tøffeste beskjeden jeg noen gang har fått. Ikke vær redd for å ta kontakt med dine nærmest. Tør å si ifra, oppfordrer han.

Annonse fra Eliteserien: