Viking - Brann, Iven Austbø kunne glise etter flere feberredninger mot Brann. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Iven forlenger

Den rutinerte keeperen har skrevet under på en ny avtale som gjør ham til Viking-spiller ut 2020-sesongen. (Foto: Sander Selsvik Jacobsen)

Iven Austbø har vært Bjarne Berntsens førstevalg mellom stengene denne sesongen, i skarp konkurranse med både Amund Wichne og Erik Arnebrott. 34-åringen har vært på utgående kontrakt, men nå er det klart at han forlenger avtalen og binder seg til De mørkeblå enda en sesong.

– Vi er utrolig glad for at Iven blir med oss videre. Han fikk tydelige tilbakemeldinger om hvilke områder han måtte utvikle etter en noe ustabil sesong i fjor, og det har virkelig gitt utslag i år. Iven ligger helt i toppen i flere statistikk-kategorier, og det har vært viktig for oss i comebacket i Eliteserien, sier Bjarne Berntsen.

Viking-treneren er imponert over hvor systematisk Austbø har vært i treningsarbidet igjennom vinteren og vårsesongen.

– Når man er blitt 34 år handler det mye om å ta vare på kroppen på en god måte, og Iven har vært blant de ivrigste i styrkerommet denne sesongen. Sammen med konkurransen fra det gode keeperteamet vi har i klubben, er nok det hovedårsaken til at prestasjonene har vært svært gode så langt, avslutter Berntsen.
 

Skjermbilde 2019-09-10 kl. 12.42.11
Austbø har plukket nest flest poeng i Eliteserien Fantasy så langt i 2019.

Lang fartstid i klubben

Skuddstopperen fra Randaberg kom til Viking som junior for hele 17 år siden. Året etter, i 2003, var han med på å vinne junior-NM med klubben, da han, sammen med blant andre André Danielsen, bidro til at Tromsø ble slått hele 8-0 i finalen på Stavanger stadion. 

Debuten i Eliteserien kom i 2004, da han ble byttet inn for Frode Olsen til pause i en kamp mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Det året fikk han to seriekamper, den andre var i sesongavslutningen hjemme mot Fredrikstad, som for øvrig endte 5-2.

Austbø fikk 27 seriekamper før han etter bronsesesongen 2007 valgte å prøve lykken på Østlandet. I Stabæk ble han i tre sesonger, uten å greie å spille seg til fast plass på laget. Før 2011-sesongen meldte han overgang til Sandefjord, hvor han ble førstekeeper og spilte mer eller mindre samtlige kamper de påfølgende tre sesongene.

I 2014 kom Iven omsider hjem igjen, og siden den gang har det blitt 144 tellende kamper for klubben.

I desember forlenget han kontrakten ut 2019, og denne sesongen har han spilt hver eneste eliteseriekamp. Med unntak av andre omgang borte mot Molde, har han voktet buret i samtlige minutter.

Nå har han forlenget Viking-karrieren med enda et år.

– Jeg er utrolig glad for å få være med å bygge dette prosjektet videre. Vi har en spennende spillergruppe, som kan ha en stor fremtid sammen, dersom vi gjør ting riktig fremover, sier Austbø selv.

– Så er det jo Viking som alltid har vært klubben min, det er her jeg hører hjemme, og derfor er det utrolig gledelig at klubben vil ha meg med videre.

Hyller supporterne

Forutenom lagets gode sportslige resultater de siste 2 årene, er det en annen ting som gleder Austbø.

– Støtten fra supporterne de siste årene har vært helt unik. Om vi har spilt borte mot Tromsdalen, Notodden, Mjøndalen eller hjemme mot Brann, har stemningen fra supporterne gitt oss frysninger. Den utviklingen håper vi spillere fortsetter, for det betyr uendelig mye for oss utpå banen.

 

Annonse fra Eliteserien: