Iven Austbø blir med videre

Målmannen har skrevet under på en ny ettårsavtale.

(Foto: Tom Haga)

– Klubben i mitt hjerte

Iven Austbøs opprinnelige kontrakt strakk seg ut 2020. Nå har 35-åringen skrevet under på en avtale ut 2021, og er dermed klar for sin tolvte sesong for De mørkeblå. 

– Viking er klubben i mitt hjerte, sier en stolt Austbø og fortsetter:

– Formen min er kanskje den beste gjennom min karriere, og jeg har flere gode sesonger igjen.

Han forteller videre at han har lyst til å være med å bygge videre på det gode arbeidet klubben har lagt ned de siste årene. Og han ønsker å være med på å ta Viking tilbake til gamle høyder.

– Vi skal tilbake til toppen, slår han fast.

Ikke bare er Iven eldstemann i troppen, men han er også den med desidert flest kamper. Neste sesong kan han passere 300 for klubben. Viking-trener Bjarne Berntsen er naturligvis fornøyd med å få med seg den rutinerte målvakten videre.

– Vi er veldig glade for å få signert Iven for enda en sesong. Han har vært en av de mest stabile keeperne i Eliteserien de to siste årene. Her får vi med oss en vinnerskalle med erfaring, og det sørger også for kontinuitet i laget, sier Berntsen.

Mange år i mørkeblått

Skuddstopperen fra Randaberg kom til Viking som junior for 18 år siden. Året etter, i 2003, var han med på å vinne junior-NM med klubben, da han, sammen med blant andre André Danielsen, bidro til at Tromsø ble slått hele 8-0 i finalen på Stavanger stadion. 

Debuten i Eliteserien kom i 2004, da han ble byttet inn for Frode Olsen til pause i en kamp mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Det året fikk han to seriekamper, den andre var i sesongavslutningen hjemme mot Fredrikstad, som for øvrig endte 5-2.

Austbø fikk 27 seriekamper før han etter bronsesesongen 2007 valgte å prøve lykken på Østlandet. I Stabæk ble han i tre sesonger, uten å greie å spille seg til fast plass på laget. Før 2011-sesongen meldte han overgang til Sandefjord, hvor han ble førstekeeper og spilte mer eller mindre samtlige kamper de påfølgende tre sesongene.

I 2014 kom Iven omsider hjem igjen, og siden den gang har det blitt 166 tellende kamper for klubben.

Desember 2019 forlenget han kontrakten ut 2020. Denne sesongen sto han de seks første rundene, før han skadet seg og ble ute i to og en halv måned.

Nå er han tilbake i buret og har spilt de fire siste serierundene.

Annonse fra Eliteserien: