Høy intensitet og god treningsuke før avreise Åråsen

Mens tonene fra lydsjekken til Stavangerkameratene foran kveldens Mods-konsert på Viking Stadion runger ut over Jåttå står det sportslige i høysetet hos spillere og støtteapparat. Bare så du vett det...

-Vi er fornøyde med treningene. Med pausen har vi fått en full uke på feltet, og det har vært bra for oss, sier Ian Burchnall.

Det er mye som foregår på Viking Stadion i disse dager som ikke er helt sportslig relatert, og mens vi snakker med Ian er det The Getaway People som har tatt over scenen.

Det er helt klart liflige toner og et av få band i dag som synger på engelsk, men Ian har kun tankene på det som skal skje søndag.

Zymer inn for Samuel?

-Vi kommer ikke til å gjøre noen store taktiske justeringer, vi har en god følelse fra forrige kamp, men selvsagt vil enkelte grep tas for å møte måten LSK spiller på, fortsetter Ian.

På søndag må vi klare oss uten Samuel Adegbenro, som er suspendert med tre gule kort. Vår engelske trener er ikke helt fornøyd med akkurat det, Samuel er en viktig brikke for laget, men han har alternativer.

-I dag testet vi Zymer i den rollen, og han gjorde det bra der. Jeg vil ikke komme med en endelig avgjørelse helt enda, vi har en siste treningsøkt i morgen, men det blir sannsynligvis ham, sier Ian om hvem som skal erstatte nigerianeren.

Tøffe kanarifugler

-Jeg liker fysiske kamper. Jeg liker godt å spille mot Lillestrøm, en får aldri noe gratis der, og det er alltid en krig, sier Steffen Ernemann om vår motstander søndag.

En merker på dansken at skuldrene er blitt noe senket etter seieren mot Kristiansund, men det betyr ikke at han tar lett på det. Både han og Ian fremhever spesielt to spillere som trusler, begge på hvert sitt vis.

- Frode Kippe er alltid en hard nøtt, men han er en god fyr. Han gir deg et smil hver gang, selv om duellene er aldri så harde, sier Steffen om hardhausen i midtforsvaret til LSK.

Det er mye historie mellom Frode Kippe og Viking, mesteparten av den for over ti år siden med helt andre aktører i Jåttå, men respekten for ham er åpenbar.

-Kippe er veldig sterk, og du må unngå styrkene hans. Både på hodet og i rene styrkedueller er han veldig vanskelig, og det gjør ham også til en stor trussel på dødballer. Vi må hele tiden være på, sier Ian Burchnall om LSK-kapteinen.

Den andre spilleren som trekkes frem fra både Steffen og Ian er spissen Erling Knudtzon. I likhet med resten av LSK har han hatt en positiv trend de siste kampene, og det er blitt lagt merke til. Samtidig er hovedfokuset på hvordan vi skal komme avgårde med alle tre poengene søndag.

-Vi må matche dem på fysikken, og la ballen gjøre jobben. Det blir noe av det viktigste på søndag, avslutter Steffen Ernemann.

LSK-Viking spilles 18:00 på søndag. Kampen kan ses på Eurosport Player. Neste hjemmekamp for Viking er mot FKH i slaget om Rogaland. Den kampen spilles søndag 25. juni klokken 20:00, og billetter kan kjøpes HER.

Annonse fra Eliteserien: