Holdt nullen og tok råsterk borteseier

(Strømsgodset - Viking 0-2) Et selvmål og en sen scoring av Joe Bell sørget for tre etterlengtede poeng og seier på en bane man ikke har vunnet på siden i 2007.

Annonse:

(Foto: NTB scanpix)

Endringer fra start

Bjarne Berntsen og trenerteamet hadde gjort et par endringer i startoppstillingen og hadde satt Axel Andrésson inn i midtforsvaret, skjøvet Viljar Helland Vevatne ut på høyrebacken, flyttet Fredrik Torsteinbø opp på midten og Kristoffer Lie Løkberg ned som anker. Samtlige grep skulle vise seg å fungere svært så bra.

Bjarne Berntsen med et par endringer i startelleveren. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etter en litt trøblet innledning bestående av noen stygge feilpasninger og brudd og hjørnespark imot, var det de gråkledde som fikk kampens første mulighet. Etter et kvarter fant Ylldren Ibrahimaj Zymer Bytyqi ute på høyrekanten. Han satte fart fremover og spilte så ballen gjennom til Veton Berisha som kom på et fint løp. Berisha avsluttet kjapt, men keeper Viljar Myhra kom ut, gjorde seg stor og fikk avverget.

Like før det hadde hjemmelagets Moses Mawa forsøkt seg med et skudd fra sekstenmeteren, men det gikk et stykke til side for Arild Østbøs mål.

Axel Andrésson hadde også vært frempå, da han headet et hjørnespark utenfor.

Skapte sjanse etter sjanse

Viking skulle også få kampens andre målsjanse. Denne gang var også Zymer Bytyqi involvert. Kristoffer Lie Løkberg sendte av gårde en nydelig langpasning etter gjenvinning på egen banehalvdel. Bytyqi tok med seg ballen til dødlinjen og la inn. Der kom Fredrik Torsteinbø på første stolpe og stanget ballen utenfor.

Og Zymer Bytyqi fortsatte med storspillet. Like etter den forrige muligheten, smalt han til fra tyve meter og traff tverrliggeren, etter at nylig landslagsuttatte (G19) Henrik Heggheim hadde tatt seg oppover i banen på elegant vis og servert ham ballen. To minutter senere skjøt Bytyqi like utenfor fra 18 meter.

Zymer Bytyqi var tonenagivende i første omgang og serverte medspillere hyppig, utfordret og gikk forbi, og prøvde seg på avslutninger selv – blant annet et skudd i tverrliggeren. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Det var Berntsens gutter som førte kampen og skapte sjanser. Hjemmelaget var på en kort visitt i Vikings felt, og fikk til en halvsjanse, men utenom det dreide oppgjøret seg om de gråkledde, so hadde fem ganger så mange hjørnespark etter en halvtime som i hele forrige bortekamp.

Fem minutter før pause var Adrian Nilsen Pereira frempå. Han hadde med seg ballen inn i boks på venstresiden, vendte utover og skjøt med høyrefoten fra skrått hold. Avslutningen var bra, men Viljar Myhra var raskt nede og fikk reddet.

Like før lagene gikk i garderoben fikk Veton Berisha en ny mulighet da Viljar Helland Vevatne snappet opp en dårlig igangsetting fra hjemmelaget, ga ballen videre til Yann-Erik de Lanlay som så fant Vikings toppscorer. Men dessverre var Strømsgodsets sisteskanse nok en gang på plass og fikk avverget.

Yann-Erik de Lanlay sendte Veton Berisha gjennom like før pause til omgangens siste sjanse. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Hjemmelaget tok over – Viking tok ledelsen

Hjemmelaget fikk andre omgangs første sjanser. Og det var midtbanemannen Johan Hove som skulle spille hovedrollen for drammenserne. Først dro han seg forbi to Viking-spillere inne i boks og avsluttet i nettveggen. Så skjøt han på direkten fra fem meter da Moses Mawa serverte. Ballen traff da stolpen før Viking fikk ryddet unna. Sjanse-hattricket til Hove ble avsluttet med en heading over etter innlegg fra høyre.

Arild Østbø fikk litt å gjøre i andre omgang, men holdt nullen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Før disse muligheten hadde Adrian Nilsen Pereira felt Moses Mawa på vei gjennom. Hjemmelaget var klare på at de ønsket frispark og Pereira utvist. Men dommer vinket spillet videre.

Inneklemt i disse fartsfulle første ti minuttene av andre omgang, hadde Viking hatt en rekke nesten-muligheter. Men det var Strømsgodset som hadde taket på kampen, presset gjestene og skapte sjanser.

Kvarteret før slutt, litt mot spillets gang, kom kampens første scoring. Veton Berisha kom seg fri på venstrekanten og slo inn med høyre langs bakken. Inne foran mål kom Kristoffer Lie Løkberg på løp, men foran ham kom Ipalibo Jack og strak ut foten. Det var nok til at ballen havnet i nettet og 1-0-ledelse til Viking.

Like etter gikk Yann-Erik de Lanlay ut og Rolf Daniel Vikstøl kom inn. Sørlendingen tok plass på venstrebacken, mens Adrian Nilsen Pereira ble flyttet opp på kant. Bytyqi gikk over på høyresiden.

Kristoffer Lie Løkberg jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Innbytter punkterte

Hjemmelaget fikk sine muligheter til å utligne. Syv minutter før full tid smalt det i tverrliggeren. Et innlegg fra høyre til bakre stolpe ble headet tilbake inn foran mål. Der kom Mikkel Maigaard og stanget ballen i aluminiumen fra fire meter. Også på overtid kom de nære på.

Men da hjemmelaget ikke fant veien til mål, punkterte heller Viking oppgjøret.

Innbytter Joe Bell fikk ballen fra Veton Berisha og satte fart mot mål. Mellom to forsvarere skjøt han fra sekstenmeteren, og ballen fant veien ned i nærmeste hjørnet. Dermed 2-0 og tre viktige poeng.

Med kveldens seier klatrer Viking opp på 12. plass med 16 poeng, fire over nedrykk. Neste helg kommer Molde til SR-Bank Arena. Da kommer også Felt O tilbake på kamp. Det gleder vi oss til.

Tre poeng i Drammen smakte ekstra godt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix