Heggheim er tilbake: – Dette er klubben min

Tre år etter at han dro til Danmark og ble tidenes største Viking-salg, er Henrik Heggheim tilbake i mørkeblått.

Annonse:

– Dette er klubben min, og det har det alltid vært. Å komme tilbake til Viking betyr alt.

Endelig er han her igjen.

Henrik Heggheim er mørkeblå på ny. Tilbake der han hører hjemme, etter tre år i danske Brøndby. Midtstopperen har signert en kontrakt med klubben ut 2028-sesongen.

– Ingenting å tenke på

– Jeg var veldig spent på om overgangen ville gå igjennom da jeg fikk høre om interessen. Heldigvis løste det seg, og det er jeg veldig, veldig fornøyd med, sier Heggheim.

– Hvor enkelt var valget om å forlate utlandet og komme tilbake igjen til Stavanger og Viking?

– Det var ingenting å tenke på. Det var veldig enkelt, svarer Heggheim.

Allerede fredag formiddag er han på sin første trening i mørkeblått etter returen til Viking. Torsdag kveld landet han i Stavanger og gjennomførte den medisinske testen etter noen hektiske timer. 

Håper på Europa-spill

23-åringen, som er oppvokst på Eiganes, smiler av glede og beskriver tiden i Danmark slik:

– Det har vært både oppturer og nedturer, men sånn er livet som fotballspiller. Alt går ikke på skinner hele veien, understreker Hegghiem.

– Jeg har blitt større, sterkere og eldre på de tre årene. I tillegg er jeg en mer moden fotballspiller. Jeg tror Viking-fansen har mye bra i vente, sier han.

– Hvorfor ønsker du å komme tilbake til Viking?

– Jeg har veldig stor tro på prosjektet. Klubben går i riktig retning med supportere, administrasjonen og egentlig hele klubben. Det har jeg lyst til å være en del av, og forhåpentligvis kan vi kjempe om medaljer og spille Europa igjen på stadion foran Felt O. Det har jeg veldig lyst til å oppleve.

Guttedrømmen han vil oppfylle

De aller fleste husker nok en ung og noe ukjent midtstopper som i 2020-sesongen under ledelse av Bjarne Berntsen tok Eliteserien med storm og spilte seg inn fast på Viking-laget.

En 19 år gammel Henrik Heggheim grep muligheten med begge bein og så seg aldri tilbake da han fikk sjansen.

Den daværende 19-åringen presterte så bra at Brøndby punget ut og sørget for at Heggheim ble tidenes største Viking-salg på den tiden.

Heggheim har fulgt Viking tett siden han forlot klubben i 2021, og gleder seg stort til å spille på SR-Bank Arena igjen.

– Jeg har sett det på video og opplevd det som tilskuer på stadion, men har aldri fått spille foran et fullsatt SR-Bank Arena siden det var coronabegrensninger mens jeg spilte. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten gutt, understreker 23-åringen.

Sportssjef Erik Nevland gleder seg stort over å kunne ønske Heggheim velkommen hjem igjen.

– Det er kjekt å få Henrik tilbake, en lokal og egenutviklet spiller som har vært ute og fått kjenne på profflivet, som nå er blitt en enda bedre spiller siden han dro. Vi gleder oss til å se ham i mørkeblått igjen, sier Nevland.

Velkommen hjem, Henrik! 

Annonse fra Eliteserien: