Fikk velkomsthilsen fra supporterne

Les brevet som lå og ventet på hotellet laget bodde på i Drammen.

Annonse:

(Foto: NTB scanpix)

Tre kjærkomne poeng

Ved 20-tiden lørdag kveld blåste dommer Kai Erik Steen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Viking. På resultattavlen sto det 0-2.

Kvarteret før slutt hadde Viking tatt ledelsen etter et selvmål. Veton Berisha slo inn langs bakken, Kristoffer Lie Løkberg presset på og Ipalibo Jack satte ballen i eget nett.

Så, på overtid, punkterte innbytter Joe Bell kampen da han satte inn sin første eliteseriescoring, etter å ha blitt frispilt av Berisha.

For første gang på 13 år ble det tre poeng i Drammen. Og det på et tidspunkt hvor man behøvde poengene som mest.

For etter halvspilt sesong ligger Viking utsatt til på tabellen. Poengfangsten har vært mager og målene imot har kommet i hopetall. Lørdag kveld ble det både tre poeng og null baklengs.

For noen supportere denne klubben har

I en tid med motgang har det vært ekstra merkbart at den solide støtten fra tribunen vi har blitt så godt vant til, har manglet. Neste helg kommer Felt O tilbake til SR-Bank Arena for første gang denne sesongen. Det gleder vi oss enormt til. 

Og mot Strømsgodset ventet også noe så sjeldent (i disse dager) som en bortesupporter.


(Anne er en av Eidsvolldamene. De har fulgt klubben siden 70-tallet og er så trofaste supportere som man får det)

Som om ikke det var nok, fikk spillerne seg en hyggelig overraskelse da de ankom hotellet i Drammen noen timer før kamp. På sengen lå et brev fra Viking Oslo, som sammen med hundrevis av andre supportere egentlig skulle ha vært til stede på dette oppgjøret, som opprinnelig var åpningskampen av årets sesong.

Brevets innhold var av typen som gir klump i halsen og tårer i øyekroken, og som gjør at man blir stolt, ydmyk og takknemlig.

For noen fantastiske supportere denne klubben har. Vi ser sånn frem til å se dere alle tilbake på Stadion, og ikke minst på bortefelt rundt om i landet. 

Tusen takk!

Her er brevet:

Marienlyst 2017. Strømsgodset rundspiller Viking. 4-0 etter 53 minutter. Så bestemmer vi oss. Vi skal hvert fall vinne kampen på tribunen.

VIKING
Ein gang te
VIKING
Hørte kje
VIKING
 

Så. Pang! 4-1. Zymer! VIKING. Så. Pang! 4-2. Adegbenro!! VIKING! Snur det nå? VIKING! Høgare. VIKING! Høgare.

Vi tapte kampen. Vi rykket til og med ned. Men for oss som var der og klappet for dere etterpå, er dette et kjært øyeblikk som viste hvilke muligheter som finnes når det ser som mørkest ut - bare vi kjemper sammen.

Det var jævlig å rykke ned. Flaut også. Men fytti så kjekt me hadde det i OBOS. Vi vant alle seks bortekamper på Østlandet. Og Viljar Vevatne sto med oss bak målet da Zymer pissa på Zlatan og flikka Viking forbi Mjøndalen til eliten.
Det føltes som en cupfinale. Og vi vant.
Så var vi i en cupfinale. Og vi vant.
 

Fordi vi var jævla gode. Og sto sammen. På banen og tribunen.

Så kjenn ekstra godt etter i kveld.

Vi er usynlige og lydløse på tribunen. Men vi er med dere likevel. Sammen. Alltid. Uansett. Heia Viking

Viking Oslo

Annonse fra Eliteserien: