Enda en spiller til VM

Kristian Thorstvedt var allerede tatt ut. Tirsdag ble det klart at også Erik Arnebrott blir med til U20-VM.

Norge har gjort det bra og hatt en sterk utvikling på aldersbestemte nivå de seneste årene. Så bra at på G17- og G19-nivå, er det ingen andre landslag i Europa som har hatt bedre fremgang de to siste sesongene.

Det har blant annet resultert i at Norge har kvalifisert seg til U20-VM – som en av bare fem europeiske nasjoner. Og om litt over tre uker drar Pål Arne "Paco" Johansens gutter til Polen, hvor mesterskapet holdes. Der møter de New Zealand, Uruguay og Honduras i gruppespillet, hvor de to beste går videre sammen med med de fire beste treerne. Totalt deltar 24 nasjoner.

Dette er første gang siden 1993 Norge deltar i U20-VM, og man kvalifiserte seg etter å ha slått England i playoff i fjor sommer.

– Dette er en gjeng som virkelig er én gjeng – med et veldig sterkt samhold og en rå vilje til å få til ting sammen. Det har fått oss helt fram til VM, og kommer også til å være noe som kjennetegner oss nå i sluttspillet. Samtidig består troppen av 21 spennende enkeltspillere som både spiller og allerede har spilt mye på øverste og nest øverste nivå her i Norge, sa U20-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen da troppen ble offentliggjort.

Blant åtte spillere som var forhåndsuttatt var Kristian Thorstvedt. Tirsdag ble resten av troppen offentliggjort, og der fant man også navnet til Erik Arnebrott.

Keeperen har så langt to aldersbestemte landskamper, og fikk debuten sin mot Finland i Marbella for litt over en måned siden. Da for U21-landslaget.

Thorstvedt fikk sin debut med flagget på brystet i høst, og står med tre aldersbestemte landskamper.

Mesterskapet spilles i perioden 23. mai – 15. juni, noe som kan medføre at noen av Vikings kamper blir utsatt. Vi vil komme tilbake med eventuelle endringer så fort det blir avklart.

Vi gratulerer begge to med uttaket, og gleder oss til VM!

 

Her er hele troppen:

Julian Faye Lund  -  Mjøndalen
Markus Olsen Pettersen  -  Nest-Sotra
Erik Arnebrott  -  Viking
Nicholas Mickelson  -  Strømsgodset
Christian Dahle Borchgrevink  -  Notodden
Ulrik Fredriksen  -  Sogndal
Leo Skiri Østigård  -  Brighton
Lars Ranger  -  Ull/Kisa
Håkon Evjen - Bodø/Glimt
John Kitolano  -  Wolverhampton
Hugo Vetlesen  -  Stabæk
Emil Bohinen  -  Stabæk
Tobias B. Børkeeiet  -  Stabæk
Adnan Hadzi  -  Start
Tobias H. Svendsen  -  Sandefjord
Ola Brynhildsen  -  Stabæk
Jens Petter Hauge  -  Bodø/Glimt
Eman Markovic  -  Zrinjski Mostar
Tobias Christensen  -  Start
Erling Braut Haaland  -  Red Bull Salzburg
Kristian Thorstvedt  -  Viking

 

 

Annonse fra Eliteserien: