En legende tar farvel

I 30 år har han vært i klubben og utviklet mangfoldige keepere på aller høyeste nivå. Men denne sesongen blir den aller siste for Kurt Hegre i Viking som keepertrener.

Annonse:

– Alt tar slutt en gang, og nå er det min tur. Jeg aksepterer klubbens avgjørelse, og er glad og takknemlig for alt jeg har fått oppleve i denne klubben. Jeg har vært heldig som har fått leve med og av Viking, og kjenner på en enorm glede bak dette.

En 30 år lang reise i mørkeblått fordelt over to perioder nærmer seg slutten. Etter årets sesong er det over i Viking for Kurt Hegre.

Vår legendariske keepertrener har denne sesongen hatt utgående kontrakt.

– Jeg føler jeg kan gå ut med hevet hodet. Jeg er stolt over alle keeperne som jeg har fått være med å utvikle, alle som har fått dette som en fulltidsjobb, alle landslagkeeperne og at unge keepere i denne klubben nå blir fulgt opp av dyktige keepertrenere. Det var ikke slik da jeg begynte, sier, og det har vært et mål for meg, sier Hegre. 

– Jeg er mørkeblå og er sikker på at jeg tapper mørkeblått blod og ikke rødt. Det er det ingen tvil om. Viking har vært den beste plassen å være gjennom alle disse årene, og jeg vet det er mange som har misunnet meg med denne arbeidsplassen, fortsetter han.

Et av de store høydepunktene

Patrik Gunnarsson, Thomas Myhre, Arild Østbø og Iven Austbø. Listen er lang over keepere Hegre har utviklet i klubben gjennom en mannsalder. Ifølge ham selv har det vært hele 17 landslagskeepere gjennom hans tid i klubben.

Trenere har kommet og gått gjennom årene, men vår keepertrener har likevel opplevd tillit år etter år for hans vanvittige jobb og kunnskap.

– Jeg har alltid ønsket å være et forbilde for alle keeperne i klubben. Jeg skal alltid være forberedt, gi dem energi og sørge for et godt utviklingsklima. Jeg har besøkt mange klubber i utlandet for å hente inspirasjon og alltid fornye meg som keepertrener, påpeker han.

Hegre lister opp flere store opplevelser gjennom tiden i klubben, blant annet bortekampen mot Barcelona i 1992.

– Det var min første store opplevelse. At jeg kunne komme fra Riska uten kamper for Viking til Camp Nou og representere klubben, være med på landslaget og har hatt den karrieren jeg har hatt. Det tror jeg er veldig sjeldent, sier han.

Han nevner også cupgullet i 2019 blant flere store høydepunkt.

– Veldig takknemlig

– Viking har vært med å forme meg til å bli den personen jeg er i dag. Jeg har fått leve veldig tett på klubben, og det å få jobbe 30 år i en institusjon som Viking er i Stavanger, det er jeg veldig takknemlig for, understreker Hegre.

Han sier han ikke kommer til å legge opp til tross for at kontrakten ikke blir forlenget.

– Jeg kommer til å ta på meg hanskene igjen. Når en dør lukkes, åpnes det andre. Det er ikke over for min del, og de siste månedene kommer til å gå helt fint. Jeg elsker det jeg holder på med her, sier Hegre. 

Sportssjef Erik Nevland ønsker å rette en stor takk til Hegre for alt han har bidratt med og hans tid i klubben.

– Kurt har gjort en helt fantastisk jobb for Viking og betydd enormt mye for denne klubben. Vi skal gjøre alt det vi kan for at han får en så fin og verdig avskjed som mulig. Så har vi selvfølgelig fokuset på at vi skal avslutte sesongen på en best mulig måte, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: