De Lanlay tilbake i mørkeblått

Yann-Erik de Lanlay (27) vender hjem til Viking etter 4.5 sesonger i Rosenborg. Han har signert en 4-års avtale.

Lille julaften signerte kantspilleren kontrakten som binder han til Viking ut 2023 sesongen.

De Lanlay har vært i søkelyset til Bjarne Berntsen i flere år, og nå åpnet det seg endelig en mulighet for å hente hjem den tidligere landslagspilleren.

- Vi har god oversikt over alle lokale spillere som spiller rundt om i Norge eller utlandet. Yann-Erik har jeg pratet med jevnlig igjennom min tidligere rolle i NFF, og har et svært godt inntrykk av Yann-Eriks motivasjon til å vende hjem til Stavanger.

Berntsen understreker at overgangen er helt i tråd med den lokale satsingen.

- Vi ønsker å viderutvikle den lokale profilen vi har i troppen, og med denne overgangen viser vi at vi prioriterer lokale spillere som har levert godt i sine år borte fra klubben.

De Lanlay har fått med seg 4 seriemesterskap og 3 cupmesterskap i tiden i Rosenborg.

Hovedpersonen selv er utrolig glad for å være tilbake i mørkeblått.

- Jeg har alltid ønsket å komme tilbake til Stavanger på et tidspunkt, og nå åpnet det seg en mulighet for akkuratt det. Jeg har fått være med på mye i Rosenborg de siste årene, og håper å kunne bruke litt av den erfaring til å styrke prosjektet i Jåttåvågen ytterligere. Det er noe på gang både i Viking og i byen.

Skal forberedes på en hard oppkjøring

De Lanlay var fast innvetar i Rosenborg de første årene etter overgangen fra Viking sommeren 2015, men har fått den siste seongen ødelagt av den skader.

- Det er viktig at vi nå bruker tid til å bygge Yann-Erik opp til det fysiske nivået som kreves for å være med i vår tropp. Han virker utrolig motivert til å gjøre den jobben som kreves for å være med på prosjektet vår de neste årene.

De Lanlay sier han gleder seg til å komme i gang, og ønsker å bruke vinteren på å komme tilbake til godt gammelt slag.

- Jeg har sett at Viking har en krevende spillestil. Det gleder jeg meg til å komme i gang med, og skal bruke vinteren godt på å komme i god form.

y0RN1c6n6Yo

Gode minner fra SR-Bank Arena

Forrige gang De Lanlay spilte i mørkeblått fikk han med seg 5 kamper for A-landslaget og scoret mot Moldova. 

- Jeg har svært gode minner fra forrige periode i Viking. Det var her jeg etablerte meg som toppspiller, og gleder meg utrolig mye til å ta på Viking-drakten og løpe inn på SR-Bank Arena igjen.

Draktnummer er ikke helt avklart, men De Lanlay skal spørre klubblegenden Andre Danielsen fint om å få overta hans draktnummer.

- Jeg har ikke turt å velge det nummer enda, men skal ta ein telefon til Andy i løpet av julen å spørre fint......, avslutter De Lanlay med glimt i øyet.

 

Yann-Erik De Lanlay

  • Født: 1992

  • Posisjon: Kanspiller

  • Tidligere klubber: Vaulen, Viking og Rosenborg

  • Landskamper: 5 (1)

Annonse fra Eliteserien: