Blir ikke med videre

Even Østensen, Jefferson de Souza og Michael Crowe blir ikke tilbudt nye kontrakter.

Foto: NTB

De påtroppende hovedtrenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim er godt i gang med planleggingen av neste sesong, noe som blant annet innebærer å avklare situasjonen rundt de spillerne som er på utgående kontrakt.

Fredag ble det klart at Even Østensen, Jefferson de Souza og Michael Crowe ikke kommer til å bli tilbudt nye kontrakter. Dermed er deres tid i klubben over for denne gang.

Michael Crowe kom til Viking denne sesongen som tredjekeeper, da både Iven Austbø og Arild Østbø slet med skader. Han fikk én kamp, da han kom inn for Østbø i 5-2-seieren i Kristiansund og blant annet reddet et straffespark.

Når det kommer til plassen som tredjekeeper, ønsker klubben neste sesong å satse på den lokale unggutten Trym Ur.

Jefferson de Souza kom til Viking fra Brodd i vinter. Kantspilleren fikk til sammen elleve kamper og scoret ett mål. Best huskes han nok for den fantastiske prestasjonen i forkant av Zymer Bytyqis 1-0-scoring mot Aalesund, hvor "Jeffy" virkelig fikk vist sine kvaliteter.


Viktige scoringer

Even Østensen er den av de tre med lengst fartstid i klubben og ble Viking-spiller sommeren 2018. I Obos-ligaen scoret han to mål, to uforglemmelige, viktige scoringer mot Aalesund og Mjøndalen da det gjaldt som mest og opprykket sto på spill.

I 2019 fikk han sin debut i Eliteserien. Best huskes nok de to målene borte mot Vålerenga da Viking vant 4-0 i Oslo. Men piruetten mot Mjøndalen var ikke så verst den heller. I desember kunne han krone seg norgesmester, da Viking slo Haugesund 1-0 i cupfinalen på Ullevaal. Da hadde han blant annet scoret i straffesparkkonkurransen mot Aalesund i kvartfinalen.

Årets sesong startet med en drømmescoring fra 27-åringen i første serierunde hjemme mot Bodø/Glimt. En ball inn i boks fra Adrian Nilsen Pereira ble lekent ekspedert videre inn i mål med hælen. Rett og slett nydelig!

Totalt ble det 61 kamper og 11 mål i mørkeblått for Even Østensen.

Viking ønsker å takke dem alle for fantastisk innsats under sin tid i klubben. Og ønsker dem lykke til videre.


 

Annonse fra Eliteserien: