Bjørshol tilbake i målrik treningskamp

(Viking - Start 3-3) Det startet med to baklengs før det var spilt ti minutter. Viking kom tilbake og snudde til 3-2. Men rett før slutt utlignet Start og det endte med nok en uavgjort i oppkjøringen.

To i fleisen

Viking fikk en marerittåpning på søndagens kamp mot Start. Etter to minutter ble gjestene servert en gavepakke, men alene med keeper greide de ikke overliste Iven Austbø. Bare tre minutter senere scoret de etter et unødvendig balltap på midten. Start slo inn fra høyre og Martin Ramsland headet over Austbø og i mål fra bakre stolpe.

To minutter senere var Austbø langt ute for å klarere. Ballen havnet rett i beina på Eirik Schulze som fra 35-40 meter skjøt rett i mål. En fryktelig start på nest siste treningskamp før seriestart.

Til tross for to baklengs og mye rot i bakre rekker, var det tendenser i Vikings spill. Og da vi rundet kvarteret, fikk De mørkeblå betalt.

Joe Bell slo over til Vevatne på venstre. Han ga videre til Berisha som la igjen til Kevin Kabran som scoret sikkert fra kort hold. Svensken satte for øvrig ballen i samme mål han scoret i for Start da Viking vant 4-1 i seriekampen i november i fjor.

Viking slet litt med å spille seg ut bakfra, og Start-spillerne sto klare til å hugge til på hver eneste upresise pasning. Dette førte til en del unødvendige balltap og muligheter for gjestene.

Når presisjonen i pasningsspillet satt, så Viking bra ut. Og man skapte langt mer enn i de to forrige treningskampene.

Etter en halvtime fikk Viking frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Joe Bell slo inn og ballen gikk rett i mål. Det så ut som den var innom Veton Berisha før den gikk i nettet. Dermed var lagene like langt.

Hjemmelaget hadde overtaket nå og spilte seg til flere halvsjanser.

Sondre Bjørshol var tilbake etter skade og startet kampen. Etter en halvtime ble han erstattet av Sebastian Sebulonsen. Et planlagt bytte, for å fase Bjørshol forsiktig inn igjen.

I elleveren fant vi også Henrik Heggheim, Runar Hove, Kristoffer Lie Løkberg, Joe Bell og Kevin Kabran. Disse fem har startet tre av tre treningskamper så langt.

Hos Start, som i år skal spille i Obos-ligaen, fant vi de tidligere Viking-spillerne Amund Wichne, Joackim Jørgensen og Eirik Schulze.

Begge lag skapte et par halvsjanser etter 2-2-scoringen, men det kom ikke flere mål før pause.

Snudde

Start åpnet andre omgang med en kjempesjanse. Akinyemi slo inn fra høyre, El Makrani møtte inne foran mål, men måtte se avslutningen sin gå like over mål. Stor sjanse til gjestene!

Yann-Erik de Lanlay dro seg fint forbi ute på høyresiden ti minutter etter hvilen. "Yanni" fikk lagt inn i boks. Der tok Fridjónsson imot, og islendingen greide akkurat å få pirket ballen forbi Amund Wichne og i mål. Og med det var kampen snudd!

Samúel Fridjónsson scoret sitt andre mål i oppkjøringen.Foto: Carina Johansen / NTB

Vebjørn Hagen fra Klepp Stasjon kom inn da timen var unnagjort. Unggutten erstattet Viljar Vevatne på venstrebacken.

Like etter gjorde Viking et trippelbytte: Auklend, Torsteinbø og Tangen kom inn for Berisha, Løkberg og de Lanlay. Og Auklend holdt på å sende ballen i mål med en gang etter et strålende stykke forarbeid fra Harald Nilsen Tangen ute på høyrekanten. Men ballen gikk dessverre over.

Fridjónsson var nære på å sette inn 4-2 med ti minutter igjen, etter fint fremspill fra Auklend. Men vår gode venn Amund Wichne i Start-buret var med på notene.

På dette tidspunktet dreide mye seg om Viking, som virkelig fikk spillet til å sitte. Men Start var farlige på overganger, og Austbø måtte i aksjon da Ugland avsluttet inne i boks. Rett før slutt utlignet gjestene da Ramsland ble tomålsscorer i det han headet inn 3-3.

Seks mål fikk holde på SR-Bank Arena denne søndagen. Viking så bedre ut enn i de to første kampene, men en del slurv sørget for at det endte med tre baklengsmål og ny uavgjort.

Om en uke kommer Haugesund på besøk til siste treningskamp før serien startet 9. mai.

Treningskamp
Søndag 25. april kl. 15.00, SR-Bank Arena
Viking - Start 3-3 (2-2)

Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol (Sebastian Sebulonsen fra 31'), Henrik Hegggheim, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne (Vebjørn Hagen fra 62') – Kristoffer Lie Løkberg (K) (Fredrik Torsteinbø fra 66'), Joe Bell – Yann-Erik de Lanlay (Harald Nilsen Tangen fra 66'), Samúel Fridjónsson (Tommy Høiland fra 84'), Kevin Kabran – Veton Berisha (Sondre Auklend fra 66')

Benk: Arild Østbø, Herman Haugen, Fredrik Torsteinbø, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl, Sebastian Sørlie Henriksen, Kristoffer Forgaard Paulsen, Vebjørn Hagen, Lars Erik Sødal

Start: Amund Wichne – Sander Hansen Sjøkvist, Joackim Jørgensen, Jesper Daland (K), Kristoffer Tønnessen – Mohamed El Makrini, Eirik Schulze, Matias Belli Moldskred – Eman Markovic, Martin Ramsland, Adeleke Akinyemi

Benk: Torkildsen, Eftevaag, Hille, Robstad, Ugland, Reinhardsen, Pedersen, Tryggvason, Bergan

Mål av: 0-1 Martin Ramsland (5'), 0-2 Eirik Schulze (7'), 1-2 Kevin Kabran (15'), 2-2 Veton Berisha (30'), 3-2 Samúel Fridjónsson (56'), 3-3 Martin Ramsland (87')