Berishas første scoring etter comebacket: – Det betyr mye for meg

Fem minutter før pause var Veton Berisha iskald da han fikk muligheten fra ellevemetersmerket. Scoringen sørget for at det ble poengdeling på SR-Bank Arena.

Fem år siden forrige gang

28. juni 2015: Viking slår Sarpsborg 08 3-1 hjemme på Stadion. Veton Berisha scorer to mål. To av sine totalt tretten så langt i sesongen. Så pakket han sekken og dro ut i Europa.

24. juni 2020: Nesten nøyaktig fem år etter de to målene mot Sarpsborg 08, scoret Veton Berisha på Stadion igjen.

– Det var utrolig deilig. Det er utrolig kjekt å være tilbake igjen og score for Viking. Det betyr mye for meg, sa Veton da vi pratet med ham etter at han hadde tatt runden hos samtlige journalister som var til stede på SR-Bank Arena onsdag kveld.

Viking så tente ut fra start av mot Mjøndalen. Etter to tap var det på tide å reise seg. Det så det ut som samtlige var klar over.

Men i stedet for å ta ledelsen som mot Bodø/Glimt, havnet Berisha og co. under like før det var spilt tyve minutter. Shuaibu Ibrahim var på rett plass etter et hjørnespark, og satte ballen i mål.

Da det nærmet seg pause, gikk Berisha i bakken inne i Mjøndalens sekstenmeter. Det ble ropt på straffespark, men dommer Kai Erik Steen valgte i stedet å dra frem det gule kortet og ga det til Berisha for filming. Noe han ikke var enig i.

– Jeg mener ikke det er gult kort, var Berisha tydelig på etter kampen.

Staffescoringen betydde mye for Veton Berisha. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Men det skulle ikke gå langt tid før dommer blåste Vikings vei.

Et angrep som startet med et bra skudd fra Ylldren Ibrahimaj som keeper reddet, og fortsatte med at Berisha ble tatt, Jefferson de Souza fikk en gedigen scoringsmulighet og Kristoffer Løkberg til slutt satte ballen i mål, endte med straffespark til Viking.

For da Berisha stupte frem for å nå returen etter Ibrahimajs skudd, ble han taklet og gikk rett i bakken. Like før Løkberg scoret blåste dommer for straffe. Selv husket han ikke så mye av situasjone da vi pratet med ham.

– Jeg vet jeg gikk etter ballen, så lå jeg nede, men fikk ikke helt med meg hva som skjedde.

Mot Brann på søndag var det Tommy Høiland som fikk prøve seg fra ellevemetersmerket. Det gikk ikke bra. Den til vanlig så sikre straffeskytteren ble i overkant nonchalant, og la en Panenka rett i fanget til keeper.

Høiland var ikke på banen da straffen kom mot Mjøndalen. Det betydde at Berisha fikk sjansen. Den tok han vare på, og banket ballen inn nede ved stolperota. Og med det var årets første scoring et faktum.

Mangler litt på siste tredjedel

Også i andre omgang var Berisha involvert i en omdiskutert situasjon. Tidligere Viking-spiller Markus Nakkim gikk i overkant hardt inn i en duell med spissen og plantet foten i bakhodet på ham. Det burde nok vært rødt kort og marsjordre til Nakkim, men fasit ble gult kort.

Markus Nakkim sto for både målgivende og gult kort da han var tilbake på SR-Bank Arena. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mot Bodø/Glimt og Brann hadde Viking flere gode angrep, men det stoppet gjerne litt opp og manglet litt presisjon da man begynte å nærme seg motstanders mål. Det så vi igjen mot Mjøndalen.

– Vi dominerer kampen, har mye ball, men skaper likevel ikke det helt store. Så hvis vi hadde greid å "steppe up" på siste tredjedel av banen, med litt bedre pasninger, litt mer nøyaktighet og kanskje enda mer vilje til å komme inn i boks for å score mål, så tror jeg fort vi kunne avgjort denne kampen, forklarte Berisha.

Viking fikk tidvis mye rom å boltre seg i, og tendensene i det offensive spillet var der. Men man greide ikke utnyttet det godt nok, og sluttspurten man satt og ventet på kom liksom aldri.

Lørdag venter Vålerenga på Intility Arena. Oslo-laget gikk på trynet i Skien onsdag og tapte mot Odd. Skal Viking få med seg noe fra hovedstaden, hvor man vant 4-0 i fjor, må man bli enda bedre i de avgjørende situasjonene, enda mer nøye på siste tredjedel.

Viktig å rullere

Med tre kamper unnagjort på åtte dager, og totalt seks på 18 dager, blir det viktig å rullere på laget for Bjarne Berntsen. Fire endringer ble gjort i startoppstillingen til denne kampen, så rulleringen er i gang. Men etter 70 minutter måtte Runar Hove forlate banen med det Bernsten kaller en "typisk skade når kampprogrammet er for tett".

– Vi er nødt til å tenke nøye på hvem som er hundre prosent klar og hvem som ikke er til lørdag, sa Viking-treneren etter kampen. Hvor alvorlig skaden til Hove er, visste ikke Berntsen på det tidspunktet.

Veton Berisha liker det tette kampprogrammet, og ser forløpig ikke ut til være preget av det, til tross for å ha spilt mye. Han innrømmer likevel at det skal bli godt med en litt lengre pause mellom kampene, noe det først blir om halvannen uke.

– Det er jo deilig! Men du får jo mindre tid til å restituere. Det blir liksom restitusjon, rolig trening fredag og så kamp lørdag. Man rekker nesten ikke tenke før det er ny kamp.

Samtidig er han klar på at kroppen trenger hvile mellom slagene. 26-åringen viser til erfaringer gjort i Tyskland og det vi så med Runar Hove i dag og sier at både Viking og andre klubber må være forberedt på at et så tett kampprogram som det vi vil se denne sesongen, kommer til å gi utslag i form av skader.

Men om han får sjanse fra start igjen mot Vålerenga på lørdag, er ikke Veton vond å be.

– Jeg stiller alltid, jeg, svarte han smilende før han gikk i garderoben.