Berisha scoret to – men det holdt bare til poengdeling

(AaFK-Viking 2-2) Viking havnet under, snudde før pause, men endte opp med bare ett poeng søndag kveld.

(Foto: NTB scanpix)

Kort fortalt

Da Viking gikk i garderoben med 2-1-ledelse, var Veton Berisha klinkende klar på at laget måtte heve seg etter hvilen om det skulle bli poeng. Ti minutter før slutt scoret Niklas Castro på et straffespark, etter at Aalesund hadde vært det førende laget helt siden spillerne kom på banen igjen, mens Viking forsvarte seg dypt.

Hjemmelaget tok også ledelsen i søndagens oppgjør. Da var det bare gått seks minutter. Peter Orry Larsen stanget et hjørnespark i mål. Så ble han hentet av ambulansen.

For da han gikk opp i lufta, traff han og Viljar Helland Vevatne hverandres hoder og falt i bakken.

Larsen endte på sykehus med hjernerystelse, mens Vevatne spilte videre med bandasje rundt hodet.

Vi ønsker Larsen god bedring!

Veton Berisha fant veien til mål etter en strøken pasning fra Zymer Bytyqi litt over halvveis ut i omgangen. Og da vi bikket ført spilte minutter fikk han muligheten fra krittmerket, da Zymer Bytyqi ble lagt ned i sekstenmeteren.

Den muligheten grep han, og sikret ledelse til pause. Men ti minutter før slutt scoret hjemmelaget og sørget for at det ble 2-2.

Resultatet gjør at Viking fortsatt ligger på 13. plass, ett poeng foran Mjøndalen på kvalifiseringsplassen.

Ny mann på benken

Bjarne Berntsen gjorde ingen endringer på laget og startet med samme mannskap som i de fire foregående kampene.

På benken var den nye målvakten Michael Crowe på plass. Han signerte denne uken og er i utgangspunktet tiltenkt en rolle som tredjekeeper, bak Østbø og Austbø.

Viking-kaptein Viljar Helland Vevatne spilte for øvrig sin hundrede kamp for klubben.

Aalesund gjorde tre endringer fra laget som tapte i Sarpsborg. En av dem som var tilbake var nøkkelspiller Niklas Castro.

Før kveldens oppgjør lå Viking på 13. plass med elleve poeng. Aalesund lå helt nederst med seks poeng.

Innholdsrik førsteomgang

Viking tok avspark i solskinnet på Color Line Stadion, og det var de hvitkledde som rullet opp kampens første angrep, uten at det resulterte i noen avslutning.

Det startet rolig, med mye slurv fra begge lag. Men etter fem minutter fikk hjemmelaget en bra sjanse. Etter å ha fått spilt seg litt for enkelt frem til Vikings boks, fikk Parfait Bizoza skutt fra like utenfor sekstenmeteren. Østbø slengte seg etter og fikk slått til hjørnespark.

På den påfølgende corneren headet Peter Orry Larsen ballen i mål. Han gikk opp på første stolpe og headet fra fem meter. I lufta skallet han med Viljar Helland Vevatne, og begge gikk hardt i bakken.

De ble liggende, og medspillerne ropte kjapt på helsepersonell. Vevatne kom seg etter hvert opp etter å ha blitt bandasjert. Målscorer Orry Larsen ble hentet av ambulanse inne på banen og fraktet til sykehuset.

Han var ved bevissthet da han ble fraktet av gårde, og i pausen ble det bekreftet at det gikk bra og at han hadde pådratt seg en kraftig hjernerystelse.

Viljar Helland Vevatne fikk bandasjert hodet og fortsatte. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det var veldig stygt. Han var helt vekke. Det viktigste med denne kampen er at det går bra med ham, for det så ikke bra ut, sa Veton Berisha i pausen.

Og nettopp Veton Berisha skulle komme i fokus denne omgangen. Først etter 24 minutter. Zymer Bytyqi spilte ham nydelig gjennom i bakrom. Berisha kom skrått ut mot høyre, og fra 15 meter banket han ballen ned i nærmeste hjørne.

Bytyqi prøvde seg med et godt skudd etter en halvtime, men ballen gikk like over. Fem minutter senere gjorde Arild Østbø det vanskelig for seg selv da han spilte ballen noe upresist ut til Adrian Nilsen Pereira. Han fikk ikke med seg at Niklas Castro lusket like bak ham. Castro snappet opp ballen og spurtet mot mål. Da kom Østbø ut, Castro fikk et dårlig touch og Viking-keeperen fikk ryddet opp.

Angrepsfotballen fortsatte på Color Line Stadion. Førti minutter ut i kampen fikk Aalesunds toppscorer Hólmbert Fridjónsson en kjempesjanse. Ballen ble slått inn i boks, og fra fem meter avsluttet islendingen, men til side for mål.

Den høyreiste spissen kom til flere muligheter, blant annet da han var alene gjennom med Østbø. Sistnevnte gjorde en strålende redning og fikk avverget.

Like etter Fridjónsson sjanse, angrep Viking på nydelig vis. Pereira, Berisha og Løkberg kombinerte fint og spilte Bytyqi gjennom i bakrom. Han fikk vippet ballen over keeper, men i det han gjorde det ble han tatt, og dommer Tommy Skjerven blåste for straffe.

Veton Berisha hadde både scoret og bommet på straffe tidligere i sesongen. Denne gang var han sikker fra ellevemetersmerket, og hamret inn sitt femte mål for sesongen.

Veton Berisha var sikker fra ellevemetersmerket. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det ble lagt til åtte minutter på grunn av skaden i starten på kampen. Viking slapp hjemmelaget til mye, blant annet et knallhardt skudd i tverrliggeren, og Berisha var klar på at prestasjonen måtte bli bedre etter hvilen skulle dette ende med poeng.

Fikk straffe imot

Etter hvilen hadde hjemmelaget mye ball og spilte tidvis Viking lave. Det ble flere hjørnespark og noen avslutninger, men ikke særlig farlig i starten. Like mange sjanser som før pause fikk vi ikke.

Halvtimen før slutt kom Axel Andrésson inn for Johnny Furdal, og Viking la om til en femmer bak. Noen minutter senere kom Tommy Høiland inn for Zymer Bytyqi. Høiland la seg på topp sammen med Berisha.

77 minutter ut i kampen fikk hjemmelaget straffe. Fredrik Torsteinbø var ute med armen og Sigurd Haugen gikk i dørken.

Niklas Castro stilte seg opp og gjorde som i NM-kvartfinalen fjor, også da etter at Torsteinbø lagde straffe, og satte ballen i mål.

For Vikings del var det lite action fremover i banen, og man pådro seg flere gule kort en man greide skape sjanser. Ikke før de siste minuttene nærmet man seg mål. Først ved Ylldren Ibrahimaj som satte ballen like utenfor, så innbytter Yann-Erik de Lanlay som skjøt i nettveggen.

Bjarne Berntsen måtte se to poeng glippe da det var igjen ti minutter av kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund hadde også sine muligheter, men det kom ikke flere scoringer. Dermed endte kampen med poengdeling.

Neste kamp er hjemme mot Stabæk førstkommende søndag.

13. serierunde, Eliteserien
Søndag 9. august kl. 18.00, Color Line Stadion
Aalesund - Viking 2-2 (1-2)

Viking: Arild Østbø – Fredrik Torsteinbø, Henrik Heggheim, Viljar Helland Vevatne (K), Adrian Nilsen Pereira – Kristoffer Lie Løkberg, Joe Bell, Johnny Furdal (Axel Andrésson fra 61.) – Zymer Bytyqi (Tommy Høiland fra 67.), Veton Berisha, Ylldren Ibrahimaj

Benk: Michael Crowe, Axel Andrésson, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Yann-Erik de Lanlay, Rolf Daniel Vikstøl, Sondre Auklend

Aalesund: Gudmund Kongshavn – Jonas Grønner, Daniel Leo Gretarsson, Oddbjørn Lie (K) (Daan Klinkenberg ffra 69.) – Shaquill Sno, Simen Bolkan Nordli (Sigurd Haugen  fra 75.), Parfait Bizoza (Fredrik Carlsen fra 75.), Peter Orry Larsen (Izunna Uzochukwu fra 13.), Isak Dybvik Maatta (David Kristjan Olafsson fra 69.) – Niklas Castro, Hólmbert Fridjónsson

Benk: Andreas Lie, Daan Klinkenberg, Izunna Uzochukwu, David Kristjan Olafsson, Jørgen Hatlehol, Markus Karlsbakk, Fredrik Carlsen, Kristoffer Ødven, Sigurd Haugen

Mål av: 1-0 Peter Orry Larsen (6.), 1-1 Veton Berisha (24.), 1-2 Veton Berisha (str. 41.), 2-2 Niklas Castro (str. 80.)