Belønnes med proffkontrakt

Vebjørn Hagen har imponert alle under oppkjøringen. Nå har 17-åringen fra Klepp skrevet under på sin første proffkontrakt med klubben. – En ambisiøs og hardtarbeidende gutt, forteller Mats Ullereng.

Tirsdag ble det klart at den nederlandske venstrebacken Shayne Pattynama har skrevet under på en treårskontrakt med Viking. Samtidig som den avtalen ble sluttforhandlet, satt en ung kar fra Klepp og signerte sin første proffkontrakt med klubben – også han venstreback.

Kom fra Klebe

Vebjørn Hagen er født i 2003. Han kom til Viking fra Klebe og har vært en del av akademiet siden 2018. I 2019 spilte han både for G16-laget som vant nasjonal serie og kom helt til cupfinalen og G19-laget som vant nasjonal serie og kom til semifinale i cupen.

I fjor ble det begrenset med kampaktivitet grunnet koronapandemien, men Vebjørn spilte med rekruttlaget i den lokale U20-serien, da nasjonal serie og 3. divisjon ble kansellert.

Denne vinteren har han hospitert med A-laget. Der har han gjort sakene sine såpass bra at han nå belønnes med proffkontrakt.

– Han er en ambisiøs og hardtarbeidende gutt. Han passer veldig godt inn i profilen vi ser etter i A-laget, både med hensyn til rollekrav og personlighet, sier utviklingsleder i Viking, Mats Ullereng.

17-åringen har en voldsom kraft i spillet sitt og en god venstrefot. I tillegg står han for mange målpoeng, og han får skryt for sine gode holdninger.

Mange tar steget

Vebjørn Hagen er den siste av en etter hvert lang rekke unge forsvarsspillere som har tatt steget opp fra akademiet til proffkontrakt. I 2019 tok Adrian Nilsen Pereira oss alle med storm. I 2020 var det Henrik Heggheims tur. I tillegg har vi Herman Haugen, Kristoffer Paulsen og Sebastian Sørlie Henriksen som har kommet opp de siste årene.

Men det er ikke bare forsvarsspillere som kommer opp. Målvakten Trym Ur. midtbanespiller Lars Erik Sødal og de offensive karene Harald Nilsen Tangen og Sondre Auklend er andre gode eksemler på hvor godt det gror i regionen og at jobben som gjøres i akademiet er enorm.

Det viser også at guttene griper sjansen og jobber hardt når de først får muligheten.

– Det er Vebjørn som har stått for den harde jobben, men det er på sin plass å takke Klebe for den flotte jobben de har gjort med ham før han kom til Viking og videreutviklet seg i akademiet vårt sier Ullereng og legger til:

– Vebjørn har i tiden i Vikingakademiet hatt flere trenere som har fulgt han, som jeg også vil ta meg tid til å skryte av. De jobber utrettelig for å skape vilkår for at våre spillere skal kunne ta steget inn i den profesjonelle fotballen. Derfor er det alltid utrolig gledelig når nok en unggutt fra vårt eget akademi får en slik mulighet.

Vi gratulerer Vebjørn med kontrakt og gleder oss til å følge utviklingen hans.

Utviklingsleder Mats Ullereng og Vebjørn Hagen.
Utviklingsleder Mats Ullereng og Vebjørn Hagen.

 

Annonse fra Eliteserien: