BB etter uavgjort i Ålesund: – Vi skal jobbe knallhardt sammen for å snu dette her

Bjarne Berntsen måtte se to poeng glippe da Aalesund fikk straffe ti minutter før slutt. Nå handler det om å holde plassen. Og det skal det jobbes hardt for å få til!

(Foto: NTB scanpix)

Situasjonen er alvorlig

– Vi må være realister, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport etter 2-2-kampen mot Aalesund og siktet til tabellsituasjonen og at det nå handler om å overleve i Eliteserien.

For etter tretten serierunder ligger Viking på 13. plass, med tolv poeng. Det er ett poeng mer enn Mjøndalen på kvalifiseringsplass har. Tre mer enn Start som ligger under streken (de har spilt én kamp mer).

Situasjonen er alvorlig for fjorårets norgesmester, og målet for sesongen 2020 er nå å overleve i Eliteserien.

– Eneste ambisjonen vår er å holde plassen og ta så mange poeng som mulig for å klare det. Det er det som er fokuset vårt nå, og da kan ett poeng her være veldig viktig til slutt, fortalte Berntsen i intervjuet med rettighetshaveren.

Havnet under tidlig – men Berisha slo tilbake

Det startet på verst tenkelig vis for Viking i solskinnet på Color Line Stadion. Allerede etter seks minutter scoret hjemmelaget etter hjørnespark. Peter Orry Larsen stanget ballen i mål, før han måtte ut med en alvorlig hodeskade etter et sammenstøt med jubilant Viljar Helland Vevatne, som spilte sin hundrede kamp for klubben.

Kapteinen måtte spille mesteparten av sin hundrede kamp med bandasje rundt hodet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Kapteinen måtte spille mesteparten av sin hundrede kamp med bandasje rundt hodet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Omgangen var jevnspilt, og begge lag skapte farligheter foran mål. Veton Berisha ordnet 1-1 da han avsluttet fra skrått hold etter en fin ball fra Zymer Bytyqi. Og før pause rakk han også å score fra ellevemetersmerket, slik at det sto 1-2 da lagene gikk i garderoben.

Dette var hans mål nummer fire og fem for sesongen, og gjør at Bjarne Berntsen nå har en klar toppscorer (neste på listen har to mål). Etter de brente sjansene mot Rosenborg, har han nå scoret tre på to kamper.

– Jeg har følt meg ganske sharp hele sesongen, hatt mye bra løp, og i dag så fikk jeg litt mer baller i de rommene jeg føler jeg er god i. Fortsetter det, tror jeg det kan komme både mange sjanser, mål og assist fremover, sa tomålscoreren etter kampen før han påpekte:

– Men det viktigste av alt er at vi må ta trepoengere. Vi kan ikke bare spille uavgjort og tape.

– Vi er et bra fotballag, men vi kan ikke sove i avgjørende situasjoner

For i andre omgang kom hjemmelaget helt fortjent tilbake og utlignet. Niklas Castro fikk mulighet på et straffespark, som Viking burde unngått å lage, og scoret.

Etter dette kunne kampen bikket begge veier, for da våknet også de for anledningen hvitkledde Viking-spillerne og skapte noen sjanser. Både Ylldren Ibrahimaj og innbytter Yann-Erik de Lanlay kom nære.

– Det var mye frem og tilbake, Hawaii-fotball. Tror begge lag bare ventet på at det skulle komme en scoringen enten den ene eller andre veien, sa Berisha.

Men ingen av lagene fant altså veien til mål og det endte uavgjort. Berntsen påpekte etter kampen at det er viktig å ikke tape mot lagene som ligger bak på tabellen, selv om også han helst skulle sett at alle tre poengene ble med hjem.

Veton Berisha var tydelig på at laget må begynne å vinne kamper, og at man være "på" hele kampen.

– Vi er et bra fotballag, men vi kan ikke sove i avgjørende situasjoner. Vi må steppe opp og vi må spille godt gjennom 90 minutter, sa 26-åringen.

Gir aldri opp!

Selv om det ikke går på skinner om dagen og situasjonen i aller høyeste grad er alvorlig, står alle sammen om å snu dette.

– Det er ro i Viking, og vi føler vi har full tiltro i hele spillergruppen, ledelsen og teamet. Vi skal jobbe knallhardt sammen for å snu dette her, svarte Berntsen på Eurosports spørsmål om hans rolle og det at laget ikke vinner nok kamper.

Og om sin egen lyst og motivasjon, er han krystallklar:

– Når du har levd og åndet for fotballen hele livet, og er en vinnertype, så vil du aldri gi opp.

Neste søndag kommer Stabæk til SR-Bank Arena. Da ligger nye poeng i potten.

Veton Berisha og Bjarne Berntsen er klare på at nå må det vinnes fotballkamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Veton Berisha og Bjarne Berntsen er klare på at nå må det vinnes fotballkamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 

Annonse fra Eliteserien: