Axel fortsetter karrieren i Riga

Axel Andrésson har signert for latviske Riga FC og forlater dermed Viking etter to og et halvt år i mørkeblått.

Annonse:

Den 23 år gamle midtstopperen fra Island har signert en avtale med den latviske klubben Riga FC, som har vunnet den hjemlige serien de tre siste årene. 

Han hadde kontrakt med Viking ut denne sesongen, men har blitt kjøpt fri av sin nye klubb og trener allerede med dem.

– De er mestere her og har vært det beste laget i flere sesonger. Jeg hadde ganske mange muligheter. Både i Nederland, Norge, Danmark og Sverige. Med tanke på min karriere – og det faktum at Riga FC virkelig ønsket meg – så var dette mest fristende, sier han til RA om klubbvalget.

Om Viking – og ikke minst supporterne – har han bare gode ting å si.

– Jeg elsker Viking og har fått nydelige beskjeder fra fansen i kjølvannet av overgangen. De er de beste supporterne i Norge. Jeg har ikke annet enn respekt for dem og for Viking. Så håper jeg vi møtes igjen en gang i framtiden.

Ga alt – på banen og tribunen

Axel Andrésson kom til Viking på lån fra Reading sommeren 2018. Etter kun én kamp for rekruttlaget fikk han plass ved siden av Markus Nakkim i midtforsvaret. Den plassen gjorde han til sin, og i sesonginnspurten i OBOS-ligaen som til slutt endte med opprykk, var han en bauta.

Hans eneste scoring for klubben kom mot Notodden i 2018. En scoring med mer vilje i skal du lete lenge etter.


Etter den vellykkede høsten, ble lånet gjort til permanten overgang vinteren 2019. Da eliteseriecomebacket ble sparket i gang, var det med Axel fra start. Men bare kvarteret ut i første serierunde ble han skadet og måtte se resten av sesongen fra sidelinjen.

Likevel var det få som jublet like hemningsløst som ham da cupfinalen var over og Viking hadde sikret seg sin første tittel på 18 år på tampen av 2019.

Og da han ikke kunne bidra på banen, besøkte han Felt O og gjorde sitt for å støtte lagkameratene fra tribunen.

27. juni 2020, 15 måneder etter at han skadet seg, gjorde han comeback i Eliteserien da Viking møtte Vålerenga. Det ble totalt 15 kamper fra start forrige sesong.

Nå venter nye eventyr i Latvia for vår islandske venn.

Vi takker Axel for denne gang og ønsker ham masse lykke til videre!

💙 Foto: Sander Selsvik Jacobsen
💙 Foto: Sander Selsvik Jacobsen
År
Klubb
Totalt
Serie
Cup
Privat
E-cup
2018Viking91910000--
2019Viking100100090--
2020Viking190170--1010
TotaltViking3812710010010

 

 

Annonse fra Eliteserien: